Interview met Steve Purcell (Sam & Max)

Gamecloud heeft een interview gehouden met Steve Purcell. Steve Purcell, die tegenwoordig bij Pixar werkt, is de geestelijke vader van Sam & Max.

Enkele punten uit het interview zijn:

- Sam & Max is de eerste keer gecancelled door Lucasarts

- Infinite Machine wilde de gecancelde Sam & Max game weer oppakken, maar ging helaas kort na die mededeling failliet

- Infinite Machine's Sam & Max game zou gebaseerd zijn op het verhaal "Sam & Max Plunge Through Space". Hierin moeten Sam & Max het vrijheidsbeeld terugvinden, dat in een ander universum staat en daar gebruikt wordt als casino. Het zou een soort interplanetaire zoektocht worden waarin actie en adventure gecombineerd werden. Steve was erg tevreden met de game voordat deze gecancelled werd.

- Telltale heeft nu de rechten voor Sam & Max, en ontwikkelen Sam & Max als een serie van kleinere games. Steve kent de mensen van Telltale nog uit zijn Lucasarts tijd en heeft er wel vertrouwen in dat het de goede kant op gaat. Steve werkt mee aan de verhaallijn van de nieuwe game.

Verder worden er nog wat vergelijkingen gemaakt tussen de TV wereld waar Steve nu in werkt, en de wereld van de computergames. Wil je het hele interview lezen dan kan je hier terecht.