DICE on the Rise

Digital Illusions CE (DICE), maker van de beroemde Battlefield reeks is goed bezig. Recentelijk heeft het Zweedse bedrijf een nieuw contract getekend bij EA voor de ontwikkeling van een nieuwe FPS. Details van dit project zijn tot op heden nog niet bekend gemaakt. De game staat gepland voor release in de herfst van 2006 en zal uitkomen in de smaken PC, Xbox en PlayStation. Of het hierbij ook om de Xbox 360 en PlayStation 3 ging liet men in het midden.

Daarnaast heeft DICE diverse licensies gegeven aan de engelse divisie van EA om games te ontwikkelen gebaseerd op de de ideeën van DICE. Dit zou dan voornamelijk gaan om de ontwikkeling van games voor de PSP, Xbox en PS2, waar DICE momenteel gewoon niet de mankracht voor heeft.

Helaas is er ook minder goed nieuws te melden. Het lijkt dat de PSP versie van Battlefield 2: Modern Combat het onderspit gaat delven bij het personeelstekort van DICE. Momenteel is het project stopgezet. Of de ontwikkeling later hervat zal worden is niet duidelijk. De Xbox en PS2 versie van Modern Combat zullen wel volgens schema uitkomen aan het einde van 2005. In het begin van 2006 zal daar nog een versie voor de Xbox 360 bij komen.