Kojima praat je weer helemaal bij over Metal Gear Solid 4

De geestelijk vader van Solid Snake, Hideo Kojima dus, vertelt over zijn vierde en tevens laatste 'Metal Gear Solid' avontuur. Zo komt Revolver Ocelot terug in 'MGS 4' en is titelheld Solid Snake een bejaarde geworden. Let op, nu volgen er spoilers!

Toch speelt het vierde MGS spel zich geen tientallen jaren later af. Nee, Snake is een kloon van Big Boss en veroudert gewoon enorm snel. De andere karakters uit de spellenreeks hebben ook wat extra jaartjes op de teller staan, maar ze verouderen niet zo snel als Snake.

Otacon keert ook terug trouwens. Verder kent het spel een nieuwe gameplaytechniek. Kojima vertelt over de nieuwe leus 'No place to hide' dat je dit keer nergens meer veilig bent. Je kunt je nergens meer verstoppen. Omdat MGS 4 zich op een slagveld afspeelt, is het bijna onmogelijk om dekking te zoeken of je te verstoppen.

Om het spel niet in een breinloze knalgame te laten verzanden, heeft Kojima enkele aparte dingetjes voor de fans in petto. Zo kun je bondgenootschappen vormen met diverse landen. Door speciale vijanden om te leggen, win je het respect van bepaalde landen. Als dank krijg je vrije doorgang om de betreffende landen te bezoeken.

Ook wordt de A.I van je vijanden wat opgeschroefd. De bad guys kennen nu angst en daar kun je op inspelen door ze flink te laten schrikken. Dat doe je door enge geluiden te maken. Bange baddies reageren niet meer zo snel als normaal en daar kun je van profiteren.

Klinkt allemaal leuk. Kojima heeft ook voor het vierde deel in de serie de hulp ingeroepen van Mori Motosada. Laatstgenoemde is een militair adviseur die bij elk MGS-spel betrokken is geweest. Laat die game maar komen! Oh ja, MGS 4 verschijnt exclusief voor PS3.