Nieuwe versie Gizmondo

De Gizmondo is nog maar net uit (niet eens in Nederland) en nu al hebben ze het over een nieuwe versie van de Gizmondo. Tiger Telematics, ontwikkelaar van de Gizmondo, heeft in een interview gezegd dat ze de concurrentie aan willen gaan met de PSP.

Eén van de manieren waarop ze dit willen doen is begin volgend jaar een nieuwe handheld uit te brengen met een breder scherm. De prijs van de nieuwe Gizmondo zal ongeveer 400 dollar zijn. Met smart-ads zal de prijs iets lager uitvallen, namelijk 230 dollar. Het apparaat zal van binnen dezelfde hardware bevatten, alleen het scherm zal breder worden.

"We're not of the size to be able to do what Sony and Nintendo do in shipping their hardware at a loss. They make all their money back in the software. That's not been our orientation. We have to sell above our costs. Obviously that lowers our initial sales somewhat but our early sales are to early adopters. [...] We think we're a whole lot better value feature-wise, than our competitors. The device just plays extremely well. It's in a different league from anything like the Tapwave [Zodiac] or some of the others that failed."

Net als de Zodiac is de Gizmondo in potentie een leuke games-handheld, maar het probleem zit hem in de software. Bij de launch in Engeland waren er maar een klein aantal games beschikbaar, waarvan geen eigenlijk heel erg interessant is. Als ze een nieuwe versie van de Gizmondo willen uitbrengen dan zullen ze ook meer games moeten uitbrengen.