SF-boeken basis voor MMOG Alvin's World

De bekende SF-schrijver Orson Scott Card heeft aangekondigd dat eGenesis, bekend van A Tale in the Desert, een Multi-player Online Game gaat maken op basis van zijn serie boeken over Alvin Maker. A Tale in the Desert is een combat-vrije MMORPG waarin spelers samen een beschaving moeten opbouwen in het oude Egypte.

De serie boeken van Orson Scott Card speelt zich af in een alternatief Amerika in het begin van de 19e eeuw. In deze wereld bestaat magie. Alvin Maker is de zevende zoon van een zevende zoon en hij moet leren zijn gave te gebruiken, maar wordt daarin tegengewerkt door donkere machten.

Andy Tepper, de lead designer van ATITD, zag in de "Tales of Alvin Maker"-serie een nieuwe mogelijkheid voor een non-combat-centered community-building game. Het doel van het spel zal bestaan uit het opbouwen van de "Crystal City" en het vermijden van een burgeroorlog. Spelers krijgen de beschikking over vier verschillende soorten magie en een technologie-route, zodat er veel manieren zijn om je character te ontwikkelen.

Het is nog niet bekend wat de kosten van een abonnement zullen zijn, noch wanneer het spel klaar zal zijn. Orson Scott Card zal vooral betrokken worden bij het ontwikkelen van ideeën en mogelijkheden voor gebeurtenissen die plaatsvinden in Alvins wereld die niet in de boeken beschreven zijn. Hij zegt daarover: "I will help mostly by coming up with ideas and possibilities for "off-track" events -- things that are happening in Alvin's world, but which will never show up in the books. I will also protect the books by making sure that the game doesn't contradict them in any serious way."