Acclaim lives on?

Het ziet er naar uit dat Rod Cousens, de voormalige CEO van het nu failliete Acclaim, bezig is met een plan om de Britse studio's van het bedrijf te pakken te krijgen en dan een nieuwe publisher op te bouwen die gebruik maakt van Acclaims grote merken en franchises.

Volgens een artikel in het Britse MCV, een blad over de gameverkoop, is Cousens gaan samenwerken met Europlay Capital Advisers om de studio's in Manchester en Cheltenham te kopen, samen met wat games in ontwikkeling, het archief, en de intellectuele bezittingen.

Europlay wordt geleid door Sean Brennan en Mark Dyne, en het bedrijf heeft ook gewerkt aan andere dergelijke deals zoals de verkoop van TDK Interactive aan Take Two, en Atari's overname van Shiny Entertainment. Verder heeft het bedrijf een aandeel gehad in de gedeeltelijke verkoop van de Jim Henson Company, het bedrijf achter the Muppets, aan de voormalige CEO van UPN Dean Valentine.

Volgens het artikel in MCV heeft het nieuw opgerichte bedrijf vier titels aangekocht, waaronder Interview With a Made Man en Heist. Hiernaast probeert het bedrijf het bezit over Juiced terug te krijgen; die rechten zijn namelijk tijdens het faillisement van Acclaim teruggegaan naar het development management bedrijf Fund 4 Games.

Als het artikel klopt, zou dit artikel een redding kunnen zijn voor de ongeveer 160 mensen werkzaam bij Acclaims twee Britse studio's, aangezien deze mensen in onzekerheid leven sinds het bedrijf in september zijn liquidatie aangevraagd heeft.

De mogelijkheid op een Phoenix-stijl wederopstanding van Acclaim zorgt ook voor nieuwe vragen met betrekking tot Juiced; het spel werd gefundeerd door Fund 4 Games en ontwikkeld door Juice Games. Eerder deze maand was F4G namelijk in onderhandleing met Take Two over de publisherrechten en -plichten voor Juiced, en ze schenen erg dicht bij een deal te zijn. Dit nieuws kan dat echter allemaal weer omgooien...