Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 7

Dit weekend werd de zevende speelronde gespeeld in de Eredivisie. Ajax won dankzij Suarez van VVV-Venlo, AZ ging wederom onderuit, en PSV won van Feyenoord.

FC Groningen heeft de uitwinst op sc Heerenveen van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. Willem II was in eigen huis met 2-1 te sterk. De ploeg van Ron Jans begon nog wel goed aan het duel en kwam via Van de Laak in de zevende minuut op voorsprong. Willem II boog die score echter voor rust via Zijler en een benutte penalty van Grégoire al om in een 2-1 voorsprong. Na rust was het vooral FC Groningen die de gelijkmaker probeerde te forceren, maar Willem II hield stand, waardoor de ploeg uit Tilburg na vijf nederlagen op rij de tweede overwinning van het seizoen binnenhaalde.

AZ heeft voor de derde maal in een week tijd een officiële wedstrijd verloren. Nadat het vorige week ten onder ging tegen ADO Den Haag en afgelopen woensdag verloor van Olympiacos FC in de Champions League, delfde de ploeg gisteravond het onderspit tegen NEC Nijmegen. AZ domineerde wel, maar hield het tempo te laag om NEC schade toe te brengen. Na rust nam de druk toe, maar echte kansen bleven uit, tot in de laatste tien minuten. Een schot van Elm werd van de lijn gehaald, en een inzet van Pellé werd op fraaie wijze gestopt door Babos. In de 87e minuut was het toen opeens NEC dat via een schot van Davids geheel onverwacht op voorsprong kwam. Pocognoli, Elm en El Hamdaoui hadden nog kans op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Het was voor het eerst in 33 jaar dat NEC bij AZ wist te winnen.

Promovendus VVV-Venlo heeft deze jaargang haar eerste wedstrijd verloren. Ajax kwam op bezoek en vertrok met een 0-4 overwinning op zak. Enigszins geflatteerd is deze uitslag wel. Nadat Ajax al na drie minuten op 0-1 stond door Suarez, was VVV lange tijd gelijkwaardig aan de bezoekers. De Venlonaren wisten echter niet te scoren, waarna FC Suarez binnen drie minuten de wedstrijd op slot wist te gooien. Door doelpunten in de 68e en 70e minuut stond Ajax met 0-3 voor. Aan het eind van de wedstrijd maakte Suarez er zelfs nog 0-4 van.