Niemand wil LEGO-huis James May hebben

James May geeft een van zijn huizen weg. De co-presentator van Top Gear raakt het aan de straatstenen niet kwijt. Wie het huis wil hebben, moet het wel zelf even afbreken en elders weer opzetten.

Op zich hoeft het niet zo moeilijk te zijn, het huis is namelijk volledig opgebouwd uit LEGO-steentjes. Ruim drie miljoen (3,3) steentjes waren ervoor nodig om het twee verdiepingen tellende huis met een lengte van zo'n zeven meter te bouwen. Oncomfortabel is het huis ook niet echt, met een werkend toilet, warme douche en een lekker bed. Het heeft zelfs een huiskat op ware grootte.

Toch wil niemand het huis hebben. De tijd begint nu te dringen. Het huis staat namelijk op een wijndruivenakker in Dorking, Surrey, en de boer wil nu wel een keer gaan oogsten. Als het huis voor dinsdag acht uur 's ochtends niet van het terrein af is, wordt het LEGO-huis met kettingzagen aan stukken gezaagd.

Volgens May heeft de Britse Legoland-vestiging belangstelling getoond om het op hun park in Windsor te zetten, maar het bleek voor hen te duur om het huis te verplaatsen. Daarbij is de speelgoedfabrikant niet blij dat May het huis heeft gebouwd zonder hulp van LEGO. De presentator heeft het huis namelijk gebouwd met behulp van duizend vrijwilligers.

Welke FOK!ker heeft er nog ruimte voor een echt LEGO-huis? Help May dan uit de brand! Een uitgebreide fotoreportage van het optrekje is hier te zien.