David Copperfield beschuldigd van verkrachting

Een 22-jarige vrouw uit Seattle heeft de Amerikaanse illusionist David Copperfield ervan beschuldigd haar te hebben verkracht.

De 52-jarige magiër noemt de vrouw via zijn advocaten een "leugenares". Copperfield heeft voor onbepaalde tijd zijn geplande optredens in Azïe afgelast.

Volgens de vrouw, een 22-jarig model, bezocht zij begin 2007 een show van Copperfield en werd zij door hem op het toneel uitgenodigd om hem te assisteren. Vervolgens werden achter de schermen haar persoonlijke gegevens genoteerd: Copperfield zou haar willen helpen met haar carrière.

De vrouw werd een half jaar later uitgenodigd op een privé-eiland van Copperfield in de Bahama’s. De vrouw ging op de uitnodiging in bleek vervolgens - tegen de toezeggingen in dat er meerdere gasten zou zijn - alleen met de magiër te zijn. De daaropvolgende vier dagen is ze naar haar zeggen meermalen gedwongen seks te hebben met Copperfield en door hem met de dood bedreigd.  Sinds de verkrachtingen functioneert de vrouw niet goed meer.

De vooral in Las Vegas werkzame entertainer lijkt niet erg onder de indruk van de aantijgingen. Via zijn advocaten laat hij weten dat vrouw een  "geschiedenis van leugens" met zich meedraagt en dat het haar "om het geld gaat, heel eenvoudig".  Ook zouden er op het eiland wel degelijk meerdere mensen zijn geweest en had de vrouw van het eiland kunnen vertrekken wanneer ze wilde.

De beschuldigingen zijn boven tafel gekomen nadat de FBI een inval had gedaan bij een opslagloods van Copperfield. De vrouw had twee jaar de tijd om een civiele proceure te beginnen tegen de goochelaar en heeft dat nu, op de laatste dag, gedaan. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie overweegt ook een strafrechterlijke procedure tegen de goochelaar.


David Copperfield beschuldigd van verkrachting  (foto: DAG)