Dr. Doom haalt $750.000 op voor campagne

Peter Schiff, Amerikaans econoom en investeerder, heeft vandaag de 750.000 dollar-grens doorbroken in donaties voor zijn campagne voor de Amerikaanse Senaat namens de staat Connecticut. Schiff werd berucht wegens zijn juiste voorspellingen over de huidige financiële en economische crisis en zijn kritiek op de 'onhoudbare fantasie-economie' van de VS.

De Youtube-ster is de laatste maanden gepusht door vele fans om aan de verkiezing voor de Senaat mee te doen in 2010. Schiff had als voorwaarde gesteld dat er genoeg geld ingezameld moest worden om een vuist te maken tegen de andere Republikeinse kandidaten en de huidige Democratische senator Chris Dodd, die er bijna vijf termijnen heeft opzitten.

Schiff, die als Republikein wil meedoen, is nu leidende in het fondsen werven onder de Republikeinen. De Democratische Dodd staat echter nog eenzaam aan de top met bijna 2,5 miljoen dollar aan donaties.

Schiff wil zich in de Senaat vooral gaan inzetten tegen interventie van de overheid en de Amerikaanse centrale bank de Fed in de economie. De investeerder, ook wel Dr. Doom genoemd, wil niet in de Senaat komen met mooie beloftes, maar wil de kiezers van Connecticut de harde waarheid vertellen over de naar zijn mening zieke financiële en economische staat van de VS.

De econoom was tevens in 2008 economisch adviseur van de libertarische presidentskandidaat Ron Paul.

Peter Schiff afgelopen donderdag te gast bij MSNBC