FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 8 augustus 2009

Doornbos nog niet blij na kwalificatie

Robert Doornbos kwam op de Mid-Ohio Sports Car Course in de kwalificaties tot een achttiende tijd. De Nederlander kwam tot een tijd van 1:08.573 waarmee hij negen plaatsen achter zijn HVM-teamgenoot E.J. Viso eindigde.

Doornbos maakte deze week de overstap van Newman/Haas/Lanigan naar HVM en teambaas Keith Wiggins is tevreden over de eerste dagen van de Nederlander bij het team. "Gegeven het feit dat het #33-team nog maar vier dagen bestaat, zijn we bij dat het allemaal goed verloopt. We hadden alleen maar de trainingen en de kwalificatie om te weten wat Robert wil en te focussen op de beste set-up voor de race. We zijn blij dat we Robert aan boord hebben en richten ons op wat de toekomst ons samen kan gaan brengen."

Doornbos zelf was niet echt tevreden met zijn achttiende startplek, te meer omdat zijn vervanger bij NHL Oriol Servia veertiende staat. "Het is niet het resultaat dat we wilden. We hebben hard gewerkt om de balans in de auto te vinden, maar deze hebben we nog niet gevonden. We hebben een gok in de kwalificatie genomen, maar deze pakte niet goed uit. Het is een leuk baantje, maar de balans luistert er erg nauw. Vandaag lukte het niet, hopelijk morgen wel."

Jongen (11) sterft van de dorst in Death Valley

Een jongen van elf jaar heeft een uitstap naar Death Valley niet overleefd. De jongen en zijn moeder kwamen met hun auto vast te zitten in het zand. Na vijf spannende dagen ontdekten parkwachters gisteren de auto in de toeristische trekpleister van Californië. De moeder leeft nog maar haar zoontje was een dag eerder al gestorven van de dorst.
 
De afgelopen dagen liep de temperatuur in Death Valley op tot 40 graden en met pieken van zelfs 56 graden Celsius. Hun voorraad van 24 flessen water en broodjes hadden ze volledig opgebruikt. Haar GSM had geen verbinding in dit afgelegen gebied, maar parkwachters die toevallig passeerden hebben het leven van de moeder alsnog gered.

Spaanse voetballer overlijdt na hartaanval

Zaterdagavond is er een dramatisch einde gekomen aan het leven van Daniel Jarque. De 26-jarige verdediger van Espanyol overleed aan een hartaanval.

Jarque werd gevonden in zijn hotelkamer, maar ambulancepersoneel was niet bij machte om de mandekker weer bij zinnen te krijgen. Ploeggenoot Ferrán Corominas trof Jarque levenloos op zijn bed aan, nadat hij niet was komen opdagen voor een maaltijd. De verdediger bevond zich met de La Liga-club in het Italiaanse Coverziano ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Jarque debuteerde in oktober 2002 in het eerste elftal van Espanyol. Met Los Periquitos speelde hij in 2007 ook in de finale van de UEFA Cup. De voetballer zou vanaf dit seizoen aanvoerder zijn van de Spaanse club.

Espanyol-verdediger overlijdt na hartaanval

Zaterdagavond is er een dramatisch einde gekomen aan het leven van Daniel Jarque. De 26-jarige verdediger van Espanyol overleed aan een hartaanval.

Jarque werd gevonden in zijn hotelkamer, maar ambulancepersoneel was niet bij machte om de mandekker weer bij zinnen te krijgen. Ploeggenoot Ferrán Corominas trof Jarque levenloos op zijn bed aan, nadat hij niet was komen opdagen voor een maaltijd. De verdediger bevond zich met de La Liga-club in het Italiaanse Coverziano ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Jarque debuteerde in oktober 2002 in het eerste elftal van Espanyol. Met Los Periquitos speelde hij in 2007 ook in de finale van de UEFA Cup. De voetballer zou vanaf dit seizoen aanvoerder zijn van de Spaanse club.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Honda Indy 200

Ryan Briscoe heeft op de Mid-Ohio Sports Car Course de poleposition voor de Honda Indy 200 behaald. De Australiër van Penske reed op de roadcourse zijn bolide in het laatste deel van de kwalificatie naar een tijd van 1:06.681. Robert Doornbos kwam er niet aan te pas en start als achttiende.

Het eerste deel van de kwalificatie werd zoals gewoonlijk in twee groepen verreden. Scott Dixon reed de snelste tijd voor Justin Wilson en Dario Franchitti. In de tweede groep kwam Robert Doornbos in actie. De Nederlander overleefde de schifting helaas niet. Dit deden wel Paul Tracy, beide Penskes en Tony Kanaan die net als E.J. Viso even achterste voren kwam te staan.

Ryan Briscoe begon het tweede deel van de kwalificatie goed. Hij zette al snel de eerste tijd neer en alleen Dixon kon er onder komen. Zij kregen voor de fast six gezelschap van Helio Castroneves, Franchitti, Graham Rahal en Justin Wilson.

Al vroeg in het laatste deel van de kwalificatie reed Wilson een tijd in de 1:06. Hij leek hiermee poleposition te gaan pakken, maar het was Briscoe die hem met 0,02 de pole afsnoepte. Daarachter staan Dixon en Rahal die Castroneves en Franchitti voor wisten te blijven.

Uitslag kwalificatie Honda Indy 200

Pos. Rijder Team Tijd
1 R. Briscoe Team Penske 1:06.681
2 J. Wilson Dale Coyne Racing 1:06.700
3 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 1:07.023
4 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing 1:07.064
5 H. Castroneves Team Penske 1:07.180
6 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing 1:07.379
7 R. Hunter-Reay A.J. Foyt Racing 1:07.236
8 T. Kanaan Andretti Green Racing 1:07.508
9 E.J. Viso HVM Racing 1:07.571
10 P. Tracy KV Racing 1:07.612
11 H. Mutoh Andretti Green Racing 1:07.669
12 D. Patrick Andretti Green Racing 1:07.744
13 M. Andretti Andretti Green Racing 1:08.177
14 O. Servia Newman/Haas/Lanigan Racing1:08.431
15 R. Matos Luczo Dragon Racing 1:08.231
16 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing 1:08.549
17 D. Wheldon Panther Racing 1:08.817
18 R. Doornbos HVM Racing 1:08.573
19 R. Antinucci 3G Racing 1:08.851
20 M. Duno Dreyer & Reinbold Racing 1:14.537
21 E. Carpenter Vision Racing 1:09.714

Tienduizenden Israeli's steunen homo's

Tienduizenden Israëli's hebben vandaag in Tel Aviv meegedaan aan een manifestatie die was georganiseerd om solidariteit te tonen met homoseksuelen en lesbiënnes. Een week eerder had een gemaskerde schutter twee mensen vermoord in een discotheek in Tel Aviv die vooral wordt bezocht door homo's.

Zeker dertien mensen raakten gewond, toen de in het zwart geklede man met een automatisch geweer om zich heen begon te schieten. Van de dader ontbreekt nog altijd elk spoor.

Woordvoerders van de homoseksuele gemeenschap stelden dat er sprake was van een homofobe aanslag. Homoseksualiteit is sinds 1988 legaal in Israël, ondanks fel verzet vanuit religieuze kringen.

Toename overvallen op woningen

Het aantal overvallen op woningen is de eerste zes maanden van dit jaar meer gestegen dan eerdere jaren. Vorig jaar waren er in de eerste zes maanden 310 woningovervallen, nu staat de teller al op 437.

Jelle Egas, woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen, bevestigde vanavond berichtgeving van deze strekking in RTL Nieuws.

Het totale aantal overvallen, inclusief winkels, tankstations, andere bedrijven en woningen, bedraagt in het eerste half jaar van 2009 1410. Vorig jaar waren dat er in de eerste zes maanden 1120, zo blijkt uit de cijfers van de raad.

Volgens Egas is er een opvallende stijging van het aantal overvallen waarbij criminelen andere criminelen overvallen. "Dan gaat het om drugsgeld of woningen waar zij drugs of wietplantages denken te kunnen vinden."

Volgens Egas is er ook een behoorlijk aandeel mensen met een bedrijf aan huis dat wordt overvallen. 'Slechts' 10 tot 15 procent van de overvallen wordt bij 'gewone' mensen gepleegd.

[Upd] Doden bij crash vliegtuig en helikopter

Een helikopter en een klein vliegtuigje zijn boven de rivier de Hudson, bij New York, met elkaar in botsing gekomen. Brokstukken zijn in de rivier gestort. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Het is niet bekend of er doden en gewonden zijn gevallen. Aan boord van de helikopter zaten volgens nieuwszender CNN zes toeristen.

In januari moest een vliegtuig van US Airways een noodlanding in de rivier de Hudson maken, nadat alle motoren waren uitgevallen. Alle 155 inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Update 22.37 uur

Zeker negen mensen zijn vandaag naar alle waarschijnlijkheid om het leven gekomen toen een helikopter en een vliegtuigje op elkaar botsten in New York. Dat heeft Michael Bloomberg, de burgemeester van de miljoenenstad, bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De crash deed zich voor boven de rivier de Hudson. Aan boord van de helikopter waren naast de piloot vijf Italianen. In het vliegtuigje zaten drie inzittenden, onder wie een kind. Twee stoffelijke overschotten zijn inmiddels geborgen.

Beatles-fans verenigen zich op Abbey Road

Vandaag hebben zich honderden fotografen en fans verzameld op Abbey Road. Het is namelijk veertig jaar geleden dat The Beatles daar zijn gefotografeerd voor de cover van de plaat ‘Abbey Road’. Speciaal voor dit jubileum heeft een tribute band geposeerd voor een foto in dezelfde pose als The Beatles.

Nog steeds komen er geregeld fans naar Abbey Road om ook op dezelfde manier op de foto te gaan op het zebrapad. De fans zorgen daardoor ook geregeld voor files. Ook de studio waar The Beatles een hoop nummers hebben opgenomen, tevens gelegen aan Abbey Road, is een trekpleister voor fans.

Uitslag Roda JC - FC Groningen

Om 18.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen Roda JC en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

Roda JC - FC Groningen 1-1
19' Hadouir 1-0
30' Lovre 1-1

Toeschouwers: 12.030
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Gele kaart: De Jong (Roda JC), v.d.Laak, Sankoh (FC Groningen)
Rode kaart: Holla 51' (FC Groningen)

Opstellingen

Roda JC: Castro, De Fauw, Addo, Kah (Vormer/74), De Jong, Janssen (v.Tornhout/65), Linssen, Djum (Delorge/65), Bodor, Hadouir, Junker

FC Groningen: v.Loo, De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Holla, Lovre, Ajilore, Koç (Pedersen/46), Matavz (Zonneveld/60)

Daklozen Rotterdam winnen Dutch Homeless Cup

Het Rotterdamse team daklozen is vandaag winnaar geworden in de Dutch Homeless Cup. De Rotterdammers streden in de finale tegen het team uit Eindhoven.

Het Rotterdamse team doet van 6 tot en met 13 september mee aan het WK dat in Milaan wordt gehouden. In de finale werd het team uit Eindhoven met 5 - 4 verslagen. Dat heeft Stichting Meer dan Voetbal laten weten.

De Dam in Amsterdam was vandaag het strijdtoneel voor acht finalisten die er alles aan deden om de beker in de wacht te slepen. Bekende voetballers als John de Wolf, Richard Witschge en Aron Winter trapten een balletje mee.

Behalve Amsterdam, dat drie teams had afgevaardigd, deden ook daklozen uit Utrecht, Eindhoven, Den Haag en Den Bosch mee. Rotterdam was titelverdediger.

De Dutch Homeless Cup is een middel voor maatschappelijke re-integratie en moet structuur en regelmaat in het leven van daklozen brengen en hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten. De competitie is een initiatief van de Stichting Meer dan Voetbal.

Enorm drugslab opgerold in Mexico

Het Mexicaanse leger heeft een van de grootste drugslaboratoria ter wereld ontmanteld. Het complex in de noordelijke staat Durango bestaat uit 22 gebouwen, die zijn verspreid over een terrein van 240 hectare. Dat meldde de regionale krant El Siglo de Durango vandaag.

In het complex, dat was gebouwd op de grond van een ranch, vonden de drugsbestrijders duizenden kilo's marihuana, honderden kilo's methamfetamine en duizenden liters grondstoffen voor synthetische drugs.

Mexico is al jaren het decor van een bloedige oorlog tussen drugsbendes. Zij vechten tegen elkaar en tegen de regering om controle over de beste smokkelroutes naar de lucratieve drugsmarkt in de Verenigde Staten. Drugsgerelateerd geweld kost elk jaar aan duizenden Mexicanen het leven.

Brug afgesloten voor verkeer door brand

Een brug aan de Auke Vleerstraat in Enschede is vandaag op last van de gemeente voor het verkeer afgesloten vanwege een bermbrand. Door de hitte is beton van de brug afgebrokkeld. Experts moeten de verkeersveiligheid van de brug eerst onderzoeken. Dat heeft de gemeente Enschede bekendgemaakt.

De brand in een hoop afval vond plaats onder de brug. De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken. Het is nog onduidelijk wanneer de brug weer toegankelijk is. De Auke Vleerstraat is een drukbereden toegangsweg naar Enschede.

'Real vraagt 25 miljoen voor Sneijder'

Real Madrid vraagt naar verluidt 25 miljoen euro voor Wesley Sneijder. De middenvelder staat in de belangstelling van Internazionale.

Van trainer Manuel Pellegrini hoeft Sneijder niet per se te vertrekken, maar na de vele aankopen deze zomer wil de Spaanse club de selectie inkrimpen. Bovendien kreeg Sneijder er deze week in de persoon van Xabi Alonso een concurrent voor zijn positie bij.

Internazionale-coach José Mourinho mokt al de hele voorbereiding dat hij een spelmaker mist. "Op namen ga ik niet in, maar ik heb behoefte aan een creatieve speler die zich tussen de voorste en middelste linie begeeft," aldus de coach afgelopen week op de website van de Italiaanse club.

Hugh Hefner verkoopt miljoenenvilla

Playboy-baas Hugh Hefner (85) en zijn 47-jarige vrouw Kimberley hebben hun villa in Los Angeles verkocht voor 18 miljoen dollar (12,6 miljoen euro). De 25-jarige ondernemer Daren Metropoulos is de nieuwe eigenaar van de woning, zo meldde de krant Los Angeles Times vandaag.

Het echtpaar leeft al tien jaar lang gescheiden van elkaar, maar officieel zijn ze nog altijd in de echt verbonden. Hefner en Kimberley (Playmate van het jaar in 1989) kochten de villa, die grenst aan het terrein van de sjieke Los Angeles Country Club, in 1996. De twee verdiepingen tellende woning biedt plaats aan vijf slaapkamers, een bibliotheek en een grote garage. Daarnaast is er een grote tuin met een zwembad.

Het miljoenenpand ligt op een steenworp afstand van The Playboy Mansion, bekend van het televisieprogramma Girls of the Playboy Mansion. Daarin is te zien hoe de hoogbejaarde Hefner zich omringt met vrouwelijk schoon.

Slechts 6 Nederlanders naar WK wielrennen

Nederland mag dit jaar tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Mendrisio slechts zes renners opstellen. Nederland slaagde er in de Ronde van Polen niet in om genoeg punten te halen.

Om met negen renners te mogen deelnemen aan het WK moest Nederland op de wereldranglijst Noorwegen passeren. Dankzij Pieter Weening, die in Polen vierde werd in het klassement, werden behoorlijk wat punten gehaald. Omdat de Noor Edvald Boasson Hagen uiteindelijk als derde eindigde bleven de Noren Nederland voor.

"De negen tickets voor het WK zijn definitief verkeken", aldus meldde ploegleider Adrie van Houwelingen op de Rabosite. "Daar heerst geen teleurstelling over. De renners wilden vooral een goede ronde rijden."

Uitslag Ajax - RKC Waalwijk

Om 18.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen Ajax en RKC Waalwijk. Hieronder vind je de uitslag.

Ajax - RKC Waalwijk 4-1
10’ Van der Wiel 1-0
31’ De Ceulaer 1-1
71’ Suarez (pen.) 2-1
82’ Suarez 3-1
90+2’ Suarez 4-1

Toeschouwers: 49.072
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Alderweireld (Ajax), Van Mosselveld (RKC Waalwijk)
Rode kaart: Gudde (70/2xg) (RKC Waalwijk)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, v.d.Wiel, Wielaert, Alderweireld, Vertonghen, Rommedahl, De Zeeuw, Aissati (Enoh/46), Emanuelson (Zeegelaar/68), Suarez, Cvitanich (Sulejmani/58)

RKC Waalwijk: Wevers, H.Mulder,Gudde, v.Mosselveld, D.Mulder, Varela (Boerrigter/39),Obodai (Lifondja/83), Berger, Metaj, De Ceulaer (Benschop/65), Benson

Dr. Doom haalt $750.000 op voor campagne

Peter Schiff, Amerikaans econoom en investeerder, heeft vandaag de 750.000 dollar-grens doorbroken in donaties voor zijn campagne voor de Amerikaanse Senaat namens de staat Connecticut. Schiff werd berucht wegens zijn juiste voorspellingen over de huidige financiële en economische crisis en zijn kritiek op de 'onhoudbare fantasie-economie' van de VS.

De Youtube-ster is de laatste maanden gepusht door vele fans om aan de verkiezing voor de Senaat mee te doen in 2010. Schiff had als voorwaarde gesteld dat er genoeg geld ingezameld moest worden om een vuist te maken tegen de andere Republikeinse kandidaten en de huidige Democratische senator Chris Dodd, die er bijna vijf termijnen heeft opzitten.

Schiff, die als Republikein wil meedoen, is nu leidende in het fondsen werven onder de Republikeinen. De Democratische Dodd staat echter nog eenzaam aan de top met bijna 2,5 miljoen dollar aan donaties.

Schiff wil zich in de Senaat vooral gaan inzetten tegen interventie van de overheid en de Amerikaanse centrale bank de Fed in de economie. De investeerder, ook wel Dr. Doom genoemd, wil niet in de Senaat komen met mooie beloftes, maar wil de kiezers van Connecticut de harde waarheid vertellen over de naar zijn mening zieke financiële en economische staat van de VS.

De econoom was tevens in 2008 economisch adviseur van de libertarische presidentskandidaat Ron Paul.

Peter Schiff afgelopen donderdag te gast bij MSNBC

Ballan winnaar Ronde van Polen

Alessandro Ballan heeft de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Italiaanse wielrenner zag zijn leidende positie in de zevende en laatste etappe niet meer in gevaar komen. Beste Nederlander was Pieter Weening met een vierde plaats.

De laatste rit ging van Rabka Zdroj naar Krakau over 136 kilometer. André Greipel wist de massasprint van het peloton te winnen voor de Australiër Christopher Sutton en de Belg Wouter Weylandt. De beste Nederlander was Matthé Pronk op plaats vijf.

Doden busongeluk Spanje in Nederland

De zes toeristen die vorige week omkwamen bij het busongeluk in Spanje, zijn vandaag teruggekomen naar Nederland. Dat heeft een woordvoerder van alarmcentrale SOS International zaterdag gezegd.

Hij wilde niet zeggen op welke manier ze vervoerd werden. Volgens de woordvoerder zijn de lichamen "voor de middag" aangekomen.

Hij benadrukte dat in overleg met de nabestaanden en touroperator Sundio Group geen verdere mededelingen worden gedaan. Wel wilde hij kwijt dat na aankomst de stoffelijke overschotten verder zullen worden vervoerd en zullen worden overgedragen aan de familieleden.

De afgelopen dagen zijn met speciale vluchten enkele tientallen gewonden overgevlogen van Spanje naar Nederland.

RBC straft Van Driel

RBC Roosendaal-trainer Rini Coolen heeft Mels van Driel gestraft voor diens uitspraken in BN/De Stem. De middenvelder dient zich maandag te melden bij de beloftes.

Van Driel maakte in de krant zijn onvrede kenbaar over het aantrekken van twee spelers voor zijn positie, nadat hij zijn contract had verlengd. Coolen noemt dit onprofessioneel, aangezien hij bij het verlengen van het contract al met Van Driel gesproken had over het aankoopbeleid. De 26-jarige Rotterdammer dient minimaal een week bij de beloftes te blijven.

Meer Brazilianen betrokken bij dopingzaak

Het dopingschandaal van de Braziliaanse atleten begint steeds grotere vormen aan te nemen. Met de schorsing van sprintster Evelyn Santos komt het aantal atleten dat niet mee mag naar de WK in Berlijn al op zes. Santos zou meedoen aan de 4x100 meter estafette.

Eerder deze week werd bekend dat de Braziliaanse atletiekbond vijf atleten heeft geschorst, omdat ze betrapt waren op het gebruik van bloeddoping. Nu is naast Santos ook Rodrigo Bargas geschorst. Beiden zijn niet betrapt op dopinggebruik, maar werkten samen met trainers Jayme Netto en Inaldo Sena die onderdeel zouden zijn van een enorm dopingnetwerk.

[Special] Jupiler League seizoen 2009/10

Vanavond begint de Jupiler League aan het seizoen 2009/10. De hoogste tijd dus om eens vooruit te blikken.

De Jupiler League 2009/10 wordt een bijzondere. Na dit seizoen zullen namelijk twee ploegen degraderen naar de nieuw te vormen Topklasse. De strijd zal dus op meerdere terreinen los gaan barsten. Natuurlijk, diverse teams willen kampioenen worden. Uiteraard zijn ook periodetitels populair, want die bieden eveneens kans op promotie. Bovendien zijn er nog maar vier te verdelen dit jaar, dus nog meer strijd! Maar voor het grootste deel van de clubs zal komend seizoen toch vooral draaien om één ding: weg blijven van de plaatsen negentien en twintig! Boze – of zijn het bange? – bestuurders kondigden al aan in de winterstop, indien nodig, onverantwoorde risico’s te gaan nemen. Wie degradeert gaat kapot, is de algehele verwachting. De hoogste tijd dus om alles eens op een rijtje te zetten.

Eerst maar eens een kijkje nemen bovenin. De meeste mensen zien FC Volendam en De Graafschap als voornaamste promotiekandidaten. Ook SC Cambuur wordt tot de favorieten gerekend. De ambitieuze Friezen hadden het vorig seizoen al bijna voor elkaar, maar Roda JC nam de strafschoppen na het derde duel in de play-offs net iets beter. Dit seizoen staat succescoach Stanley Menzo, die in 2008 met FC Volendam promoveerde, vanaf het begin voor de groep. De selectie lijkt bovendien in de breedte versterkt met het halen van Oguzhan Türk, Kévin Diaz, Robert van Boxel, Dave Huymans en Léon Hese. Wel verloor men Michael Jansen aan FC Groningen en trok Koen Brack naar Italië. De Graafschap lijkt de favorietenrol vooral te danken aan het feit dat men vorig jaar nog in de Eredivisie speelde. De degradant zag de talentvolle aanvallers Ben Sahar en Luuk de Jong vertrekken, alsmede de meer ervaren Jason Oost en Geert den Ouden. Wie moet nu gaan scoren voor de Superboeren? Dat lijkt de voornaamste vraag. De club gokt op Hugo Bargas, Steve De Ridder, Oussama Assaidi en de herstelde Abdelhali Chaiat. De rest van de ploeg is redelijk intact gebleven. De naar AZ vertrokken goalie Erik Heijblok is vervangen door Joost Terol, de naar Heracles vertrokken Resit Schuurman wordt vervangen door de teruggekeerde Martijn Meerdink. Achterin dienen Stephan Keller en Léon Hese vervangen te worden door spelers die men al had, zoals Jordy Buijs. De andere degradant, FC Volendam, lijkt echter betere papieren te hebben. Trainer Edward Sturing, die Frans Adelaar afloste, moet zijn ploeg leren omgaan met de favorietenrol. Alleen het aanvallende gedeelte van de ploeg rechtvaardigt deze rol al, want wie Melvin Platje, Gerson Sheotahul, Jack Tuyp, Thijs Sluijter, Rowin van Zaanen en nieuwelingen Michiel Kramer en Jaap Molenaar heeft, lijkt verzekerd van goals. Het gevoeligste verlies is dat van doelman Jeroen Verhoeven, die naar Ajax ging. Hij wordt vervangen door Theo Zwarthoed. De plaatsen van de verdedigers Gerry Koning, naar SC Heerenveen, en Tim Bakens, naar Sparta, lijkt men zelf in te kunnen vullen. Volendam is dus de topfavoriet.

Als belangrijkste outsiders komen de namen van FC Zwolle, MVV en FC Den Bosch naar voren. FC Zwolle doet al jaren goed mee en speelt onder Jan Everse verzorgd voetbal. De versterkingen Said Bakkati, Ruud Kras en Eldridge Rojer hebben ervaring op het hoogste niveau, terwijl Danny Schreurs een talentvolle speler is. Bovendien hoopt men dat de buitenlanders Martin Guarino en Gergo Beliczky net zo kunnen verrassen als Eric Botteghin, die ondanks alle geruchten nog altijd in Zwolle speelt. Gevoelige verliezen leed men nauwelijks, of het moet vleugelspits Derk Boerrigter zijn, die naar RKC ging. MVV leed wel een gevoelig verlies. Spits Gunter Thiebaut ging naar Lierse SK en daarmee verliest men de clubtopscorer van de afgelopen twee seizoenen. Trainer Fuat Çapa zag assistkoning Christian Brüls wel blijven, ondanks een flirt met Trabzonspor. Van die Turkse club leent men Fatih Papy, volgens insiders één van de grootste talenten van Afrika. De middenvelder uit Burundi is de opvallendste nieuweling. Voorin kan Gideon Boateng, vorig seizoen in de winterstop gekomen, nu het hele seizoen zijn acties maken. De opvolger van Thiebaut komt uit Denemarken. Sandro Spasojevic moet in Maastricht de goals gaan maken. Tot slot is er FC Den Bosch. De nieuwe trainer Marc Brys zag enkele interessante versterkingen komen. Kees van Buuren komt van Utrecht en moet rechtsback worden, Steef Nieuwendaal en Niels Vorthoren kwamen van Willem II en zijn het beoogde centrale duo op het middenveld, terwijl spits Fabio Caracciolo gehuurd wordt van ADO Den Haag. Hij moet de goals gaan maken. Verder kan Den Bosch nog altijd beschikken over spelers als Brahim Zaari, Samuel Scheimann en Adnan Barakat. Misschien is de selectie in de breedte net niet sterk genoeg, maar Den Bosch kan zeker hoge ogen gaan gooien!

Drie clubs in de Jupiler League hebben een nauw samenwerkingsverband gesloten met een club uit de Eredivisie en dat zullen we terug gaan zien. Telstar huurt komend seizoen een flink aantal spelers van AZ. Zij moeten proberen het verrassende periodesucces van vorig seizoen zien te evenaren. Trainer Edward Metgod zal vooral wat verwachten van de in as inzetbare Ilias Haddad, linksback Jeroen Tesselaar en spelmaker Kevin Brands. Bovendien keerde Arvid Smit terug van Volendam, bleef topscorer Glynor Plet ondanks een stage in Denemarken voor de club behouden en trok men recent de ervaren Erwin Koen aan. FC Emmen doet het dit seizoen met spelers van SC Heerenveen. Vrijwel de volledige selectie is ververst. De nieuwe trainer Harry Sinkgraven, de afgelopen seizoenen actief bij de dames van Heerenveen, zal vooral vertrouwen op Michel Poldervaart, Xander Houtkoop en de Braziliaanse spits Pedro Beda. Met blijvers als Joos Valgaeren, Niek Ripson en Roy Stroeve moet Emmen misschien wel in staat zijn te verrassen. Tot slot is daar Excelsior. Die ploeg kan beschikken over de Feyenoorders Norichio Nieveld, Jordão Pattinama, Kermit Erasmus, Michal Janota en Kevin Wattamaleo. In de voorbereiding kregen zij veel speeltijd, maar maakten de “eigen” spelers Ryan Koolwijk en Karim Mossaoui ook een goede indruk. Of de nieuwe trainer Alex Pastoor met Excelsior om de titel kan spelen is de vraag, maar de jonkies zullen vast en zeker fris voetbal laten zien.

De andere clubs zijn lastiger in te schalen. Zij moeten in het ergste geval vrezen voor degradatie of komen in aanmerking voor een periodetitel, zoals in de altijd onvoorspelbare Jupiler League de kansen vaak snel kunnen keren. AGOVV Apeldoorn verloor Dries Mertens aan FC Utrecht, maar wist topschutter Jeremy Bokila voorlopig te behouden. Trainer John van den Brom verwelkomde verder nog de ervaren krachten Stefan Postma, René Bot en Olaf Lindenbergh. Nacer Chadli zou weleens een verrassing kunnen worden komend seizoen. Middenmoot, zo lijkt het. Dit geldt ook voor FC Dordrecht. De formatie van Gert Kruys was weliswaar de beste in 2009, men verloor wel Ruud Kras, doelman Tristan Peersman, spits Eddy Putter en vedette Cecilio Lopes. De ploeg heeft nu drie jonge keepers, haalde routinier Etienne Shew-Atjon van Utrecht, wist spelmaker Marcel van der Sloot te behouden en gokt voorin nu op jongelingen als John Verhoek en de van PSV gehuurde Género Zeefuik. Afwachten dus. Voor FC Eindhoven lijkt degradatie op de loer te liggen. Men zal hopen op de kwaliteiten van de nieuwe trainer Jan Poortvliet en die zijn hard nodig. Na het vertrek van topscorer Serhat Koç naar Groningen is vooral de vraag wie de goals gaat maken. Bovendien is de belangrijkste versterking, Ivo Rossen, nog geblesseerd.

Fortuna Sittard won de belangrijkste wedstrijd al in de zomer. De Limburgers bleven alsnog een profclub, maar moeten nu in het veld laten zien deze status waard te zijn. De selectie zal nog wel wat aangevuld moeten worden, maar als trainer Roger Reijners en zijn ploeg net zo strijdbaar zijn als de fans en het bestuur, dan kan het plan slagen. Vooralsnog is Fortuna een voorname degradatiekandidaat, ondanks de aanwezigheid van de talentvolle Taner Taktak. Go Ahead Eagles zal beduidend meer omhoog willen kijken. De club huurde enkele spelers van FC Twente en kon de belangrijkste krachten behouden, op aanvaller Achmed Ahahaoui na. Trainer Andries Ulderink zal hopen dat Koen van der Biezen, die in de winterstop naar Deventer kwam, de goals gaat maken. Verder bleef de Fin Kari Arkivuo en krijgen jongelingen als Maikel Kieftenbeld, Joey Suk, Halil Colak, Jules Reimerink, Glenn Kobussen en Timon van Leeuwen de kans zich te tonen. Haarlem werd vorig jaar twaalfde en lijkt weer zo rond die plaatsen te moeten gaan spelen. Spraakmakende versterkingen kreeg trainer Jan Zoutman niet, al verwacht men het nodige van de teruggekeerde Roel de Graaff. Verder zullen het toch weer de vertrouwde namen van Milan Berck Beelenkamp, Wilmer Kousemaker, Marvin Wijks, Laurens ten Heuvel en Benjamin van den Broek zijn waar men op rekent.

Het Helmond Sport van Jurgen Streppel deed op het oog goede zaken op de transfermarkt. Zo kwamen Charles Kazlauskas, Mike Mampuya, Jeroen Veldmate, Mark Veldmate, Johan Voskamp en Sjoerd Winkens naar Helmond. Wel nam men afscheid van routiniers Peter Uneken en Dirk Jan Derksen. Vleugelflitser Marc Höcher bleef wel. Helmond lijkt kandidaat voor het linkerrijtje. FC Omniworld is dat zeker niet. De formatie van Henk Wisman werd vorig jaar laatste en is een belangrijke degradatiekandidaat. Wisman hoopt dat hij met de van Telstar gehaalde Touvarno Pinas, Richard van Heulen en Marien Willemsen, alsmede Mark Bevaart van Emmen, de nodige ervaring aan zijn jonge ploeg toegevoegd heeft. Sander Duits bleef eveneens, maar Género Zeefuik vertrok. Of het genoeg zal zijn om twee plaatsen te stijgen is de vraag, hoewel Wisman voor een periodetitel zegt te gaan. FC Oss, voorheen TOP, zal blij zijn als men de veertiende plek van vorig seizoen kan evenaren. De Brabanders, nu nog onder leiding van Hans de Koning, maar vanaf januari getraind door Dirk Heesen, huurde enkele jongelingen van NEC als voornaamste aanwinsten. Kernspelers als Wilko de Vogt, Dirk Schoofs, Bart van Hintum, Emrullah Güvenç, Karim Fachtali en Erik Quekel bleven behouden.

RBC Roosendaal zag ook een leger spelers vertrekken. Trainer Rini Coolen, vorig seizoen teleurstellend zeventiende met RBC, hoopt dat de jongelingen gaan doorbreken. Cuco Martina, Maarten Boddaert, Melvin de Leeuw, Gregory Nelson en Joran Pot moeten zich ontwikkelen naast de meer ervaren Sjaak Polak, Mels van Driel en goaltjesdief Sjoerd Ars. RBC zal normaliter weg moeten kunnen blijven bij de onderste plaatsen. Dit geldt ook voor de nummer negentien van vorig seizoen, BV Veendam. Trainer Joop Gall mocht enkele interessante nieuwelingen verwelkomen, zoals doelman Peter van der Vlag, routinier Paul Matthijs, aanvallende middenvelder Michael de Leeuw en vleugelspits Tjeerd Korf. Zij moeten zorgen dat het rampseizoen van vorig jaar vergeten wordt en dat lijkt mogelijk. Het zal al met al weer een mooi jaar gaan worden in de meest onvoorspelbare competitie van Europa!

[Upd] Lijk gevonden bij Solar-festivalterrein

Vandaag hebben voorbijgangers het lichaam van een dode man gevonden. Het lichaam werd in de berm aangetroffen, net buiten het terrein van het festival Solarweekend dat dit weekend wordt gehouden aan de Maasplassen in Roermond.

De voorbijgangers zagen het lichaam vandaag rond 12 uur en alarmeerden de politie, welke de doodsoorzaak aan het onderzoeken is. Er komen ongeveer 17.000 mensen op de 5de editie van het Solarweekend. Je kunt een verslag van dit festival vanavond op Nederland 3 bekijken van 1.00 uur tot 2.45 uur.

Update 18.49 uur

Volgens de politie heeft het overlijden van de man mogelijk te maken met drugs. De man is gisteravond meteen van een ander feest doorgereden naar Roermond. Er zijn nog eens 6 personen onwel geworden op de camping. De politie gaat ervan uit dat het te maken heeft met gebruik van ketamine of GHB.

Hulpverleners hebben in samenwerking met de organisatie van het festival extra maatregelen genomen. Er worden bijvoorbeeld posters opgehangen en flyers uitgedeeld met daarop de waarschuwing dat er ketamine of GHB in omloop zijn en dat niet te gebruiken. Tevens worden er strenge controles bij de ingang gehouden met drugshonden en bezoekers worden gefouilleerd.

'Gros zorgbestuurders boven Balkenende-norm'

Negen van de tien ziekenhuisbestuurders verdienen meer dan premier Balkenende. Dat concludeert de Socialistische Partij (SP) op basis van een eigen onderzoek. De partij dient een wetsvoorstel in om een eind te maken aan de ‘graaicultuur’, zo heeft ze vandaag aangekondigd.

De SP wil dat zorginstellingen geen vergunning meer krijgen om te functioneren als de top er meer verdient dan de Balkenende-norm (181.000 euro per jaar). De partij verwijt de kabinetten van de afgelopen jaren gebrek aan daadkracht bij het treffen van maatregelen.

Britten mogelijk nog 40 jaar in Afghanistan

De Britse missie in Afghanistan zou wel eens veertig jaar kunnen duren. Dat stelt generaal Sir David Richards in de zaterdageditie van The Times. Richards volgt op 28 augustus generaal Sir Richard Dannatt op als bevelhebber van de Britse strijdkrachten. In 2006 en 2007 was Richards de bevelhebber van de internationale strijdmacht ISAF in Afghanistan.

Richards zei in het interview met The Times dat de rol van het Britse leger in Afghanistan in de loop der jaren zal veranderen. Hij voorziet dat de nadruk meer komt te liggen op ontwikkeling, wederopbouw en de steun bij de hervorming van het Afghaanse veiligheidsapparaat.

Juli was voor de Britten de bloedigste maand sinds zij in Afghanistan actief zijn. Bij een offensief tegen de radicaalislamitische Taliban in de zuidelijke provincie Helmand kwamen meer dan twintig militairen om. Gisteren kwamen drie Britse militairen in het Aziatische land om het leven toen ze met hun voertuig op een bermbom reden.


Britten mogelijk nog 40 jaar in Afghanistan  (foto: DAG)

Politie Java schiet terroristenleider dood

De Indonesische politie heeft een zelfmoordaanslag op de woning van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono verijdeld. Dat heeft het hoofd van de Indonesische politie vandaag gezegd. De aanslag op Yudhoyono zou zijn beraamd door handlangers van de mogelijk gedode terreurleider Noordin Top.

De Indonesische politie denkt de terreurleider te hebben doodgeschoten. Dat meldde het persbureau Reuters vandaag op basis van een bron binnen de politie op het eiland Java. De politie in de provincie Midden-Java probeert het lichaam van het slachtoffer te identificeren.

Top wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks dodelijke aanslagen, waaronder die in Bali in 2002. Daarbij vielen meer dan tweehonderd doden, onder wie vier Nederlanders. Ook de recente aanslagen in Jakarta, waarbij onder andere een Nederlands echtpaar omkwam, zou het werk van Top zijn geweest.

De geboren Maleisiër Top zou leiding geven aan Tanzim Qaedat al-Jihad, een beweging die zich in 2003 afsplitste van Jemaah Islamiyah (JI). Hij is een van de meest gezochte personen in Azië.


Politie schiet meest gezochte man van Azië dood  (foto: DAG)

FOK! weekend tv-gids

Vrijdag- en zaterdagavond zijn de belangrijkste momenten voor tv-zenders. Elke tv-zender doet, ondanks de komkommertijd, toch veel moeite kijkers aan zich te binden. FOK! laat je elke vrijdag- en zaterdagavond zien wat er te krijgen is op de beeldbuis!

De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Vanavond is Najib Amhali's theatershow 'Zorg dat je erbij komt' te zien om 20:25 uur. Om 22:05 uur neemt Jort Kelder het stokje over, hij neemt in 'Bij ons in de PC' voor de KRO de elitaire medemens onder de loep.

Nederland 2
'Planet Earth' (20:15 uur) is een documentaireserie, uitgezonden door TELEAC/NOT en gaat vanavond over de jungles op aarde. Om 22:45 uur zendt de AVRO de bekende film 'La vie en rose' uit, een biografisch drama over leven van de beroemde Franse chansonnière Edith Piaf.

Nederland 3
De NPS zendt om 19:40 uur de muziekdocumentaire 'Shine a light' uit, met The Rolling Stones in de hoofdrol. Daarnaast is er aandacht voor voetbal: 'NOS Studio Sport Eredivisie' zendt om 22:30 uur samenvattingen uit van Ajax - RKC en Roda - FC Groningen.

RTL 4
RTL 4 heeft een hele sterke programmering staan, met om 20:00 uur 'BN'ers in het park', waarin BN'ers onschuldige burgers in de maling nemen. Het gouden ei van RTL 4, 'Ik hou van Holland', begint om 20:35 uur. Daarna komt Gordon met een herhaling van 'Singing bee' (22:05 uur), gevolgd door Robert ten Brink met een herhaling van 'All you need is love' (23:05 uur).

RTL 5
Om 19:10 uur staat decadentie centraal in een dubbele aflevering van 'Echte Gooische meisjes'. Om 20:10 uur een dubbele aflevering van 'Paradise hotel', waarbij 22 vrijgezelle dames en heren proberen als laatste over te blijven. Om 22:00 uur zendt RTL 5 de thriller 'Monster' uit.

RTL 7
Om 20:00 uur de actiefilm 'Wrong bet', waarin het draait om illegale freefights. Om het gezin van zijn broer te onderhouden, neemt de hoofdpersoon deel aan deze wrede gevechten, waar telkens slechts één man staand het einde haalt.

RTL 8
Om 20:00 uur is op RTL 8 een dubbele aflevering te zien van de dramaserie 'De erfenis', waarin twee broers en een zus na de dood van hun vader strijden om het familiebedrijf en, heel verrassend: de erfenis. Om 22:45 uur: 'Killer instinct: From the files of agent Candice Delong', een filmdrama over een single moeder, tevens FBI-agente.

SBS 6
'Forrest Gump' is een komisch filmdrama, een echte familiefilm. Hoofdpersonage Forrest beschikt over een zeer laag IQ, maar weet toch steeds van alles voor elkaar te krijgen. Om 00:30 uur heeft SBS 6 de actiefilm 'Red heat' in petto voor de nachtbrakers. Een Russische agent moet achter een drugsdealer aan die naar Amerika is. Wanneer de drugsdealer ontsnapt, moeten de agent en zijn compagnon met hun verschillen zien te leven om hem zo te kunnen pakken.

Net 5
Vanaf 21:30 uur een dubbele aflevering van de detectiveserie 'Cold case', waarbij rechercheteams oude, onopgeloste moordzaken alsnog proberen op te lossen. Om 00:10 de comedy 'The goodbye girl', waarin alles draait om relaties met acteurs en één appartement.

Veronica
De Bond-film 'Diamonds are forever' vanavond om 20:00 uur, waarin Sean Connery als James Bond in Amsterdam een diamantsmokkelaar op het spoor komt. Om 22:30 de actiefilm 'Dante's Peak', waarin vulkanoloog Harry Dalton de uitbarsting van een vulkaan onderzoekt, totdat hij bizarre ontdekkingen doet.

Beats rollen door Rotterdam

In Rotterdam rollen sinds vanmiddag de dreunende beats van de Fit for Free Dance Parade door de straten. Dj's, zoals Ferry Corsten en Dana, draaien op trucks elke denkbare vorm van housemuziek. De stoet van 35 wagens vertrok vanaf de Boompjes op de noordoever van de Maas.

Voordat de wagens gingen rijden, was er een opwarmingsparty op het vertrekpunt. De Parade is uren onderweg en slingert net buiten het centrum van de stad om. Eindpunt is het Lloyd Multiplein bij de oude Schiecentrale aan de Maas in Delfshaven. De laatsten in de stoet komen daar tussen 18.30 en 19.00 uur aan. Ze kunnen meteen doorfeesten. Om 16.00 uur gaat op het plein de Closing Party van start. Om 23.00 uur is het feest voorbij.

Het is de bedoeling dat danceliefhebbers zich aansluiten bij de Parade, waarvan het thema dan ook is "I will Follow". Vorig jaar deden heel veel mensen dat. In totaal trok die twaalfde editie een half miljoen bezoekers. De organisatie heeft het dit jaar over de veertiende editie. Voor alle zekerheid hebben ze de dertiende overgeslagen. De Dance Parade heeft goed weer, het is vandaag zo'n 22 graden in Rotterdam.

Uitslag Italiaanse Supercup

SS Lazio heeft voor een kleine verrassing gezorgd door met 1-2 te winnen van Internazionale. Daardoor sleepten de Romeinen de Italiaanse Supercup in de wacht. De doelpunten kwamen op naam van Matuzalem, Rocchi en Eto'o.

Het duel werd afgewerkt in het alom bekende vogelnest in Peking en het was Lazio dat verrassenderwijs beter begon aan het duel. Het eerste schot werd gelost door Mauro Zarate en ook een tweede grote kans van de Argentijn werd door Inter-doelman Julio Cesar verijdeld.

Internazionale had in de openingsfase enkel via nieuwkomer Samuel Eto'o voor een wapenfeit gezorgd, maar werd in het laatste kwartier van de eerste helft veel beter. Sulley Muntari verprutste echter een levensgrote kans, die was gecreëerd na een snelle aanval over de as van het veld en een andere nieuwkomer, Lucio, mikte zijn kopbal op het lichaam van de uitstekend keepende Fernando Muslera.

Na de hervatting van de wedstrijd sloeg Inter de klok, maar kwamen de Romeinen op voorsprong. Het werd 0-1 na een vrije trap, die plots voor de voeten van Matuzalem belandde en de 0-2 werd gemaakt door Tomasso Rocchi, die een fraaie pass nog verfijnder afrondde met een lob.

De slotfase naderde, maar nog voordat de laatste tien minuten in gingen, kwam de nerazzurri met het antwoord op de twee doelpunten van Lazio. Invaller Mario Balotelli speelde Eto'o met een hakbal vrij, waarna de Kameroenees de bal keihard in het dak van het doel schoot. Inter bleef aandringen en een doelpunt van Milito werd terecht afgekeurd, omdat Eto'o hinderlijk buitenspel stond.

Diezelfde aanvaller mikte in de slotminuut een vrije trap net naast en ook Muntari had geen succes meer. Daardoor sleepte Lazio met een 1-2 zege de Italiaanse Supercup in de wacht.



Internazionale - SS Lazio 1-2
63’ Matuzalém 0-1
66’ Rocchi 0-2
78’ Eto'o 1-2

Scheidsrechter: Morganti
Stadion: Nationale Stadion van Peking
Gele kaart: Muntari, Chivu, Maicon (Internazionale), Matuzalém (SS Lazio)

Opstellingen

Internazionale: Júlio César, Maicon, Lúcio, Chivu, J.Zanetti, Muntari (Suazo/85), Cambiasso, Motta (Vieira/69), Stankovic (Balotelli/69), D.Milito, Eto'o

SS Lazio: Muslera, Lichtsteiner, Siviglia, Diakité, Kolarov, Brocchi, Baronio (Dabo/53), Mauri (Cribari/80), Matuzalém, Rocchi (Cruz/72), Zárate

Veron kort zichzelf 40% op salaris

De aanvoerder van de Zuid-Amerikaans kampioen Estudiantes de La Plata heeft in deze economisch moeilijke tijden een groot gebaar naar zijn club gemaakt. Juan Sebastian Veron heeft zichzelf namelijk veertig procent op zijn loon gekort.

"Ik denk dat het een mooi gebaar is in een moeilijke tijd. Het geld kan dan naar de kinderen gaan, die zijn tenslotte degenen die de club levend houden," zei Veron in een persconferentie. "Het moment is aangebroken dat we de mouwen moeten opstropen, vooral de voetballers die de kans hebben gehad om carrière te maken in Europa."

Vele Argentijnse voetbalclubs kampen met grote schulden. Daarom is de start van de nieuwe competitie al uitgesteld. De nood is zelfs zo hoog dat de nationale overheid een oplossing probeert te vinden voor de problemen.

Schuberth past F1-helmen aan

Helmfabrikant Schuberth heeft snel gereageerd na het ongeval van Felipe Massa waarbij de Braziliaan zwaargewond raakte. Michael Schumacher zal volgende week op het circuit van Valencia de eerste zijn die met een aangepaste helm op de baan zal verschijnen.

De Schuberth-helm van Massa overleefde de klap van de veer van de auto van Rubens Barrichello, maar het vizier liet daarna los, iets wat potentieel gevaarlijk is. Om dit te voorkomen heeft Schuberth volgens Bild een titanium schijfje aan het bevestigingspunt toegevoegd.

"Het vizier van de helm van Felipe kwam los op het moment dat de doktoren er aan trokken," zei Oliver Schimpf. "We hebben nu een titanium in plaats van een plastic schijfje geplaatst op het punt waar de helm en het vizier aan elkaar vast zitten. Het is een reactie op het ongeval." Met het vervangen van het schijfje zou het verbindingspunt nu tweemaal zo sterk moeten zijn.

FOK!ker probeert 'polyphasic sleep'

FOK!user Renaissance waagt zich aan een polyphasic sleep experiment en wel de Uberman slaapmethode. Dit is een slaapmethode waarbij je zo'n zes uur langer wakker bent dan 'normale mensen'.

In feite slaap je slechts twee uur per etmaal. De methode is echter niet zo simpel als het klinkt. Je moet namelijk gedurende de dag zes keer 20 minuten slapen. Om de vier uur zoek je een plek op waar je 20 minuten (niet langer dus) kunt liggen. Daarna kun je weer 3 uur en 40 minuten aan de slag.

Diverse mensen wisten in het verleden enkele maanden tot een half jaar de methode vol te houden. Het probleem is, los van dat je ook moet slapen tijdens werk- en reistijd en op feestjes, dat de rest van de wereld wel gewoon 's nachts slaapt. Hierdoor kom je in een isolement of ga je je gewoon enorm vervelen.

Als je het zelf wilt proberen, de eerste week voelt het alsof je bent overreden door een vrachtwagen. Volg hier het experiment van Renaissance.

Honderd vermisten na storm bij China

Voor de kust van China worden bijna honderd zeelieden vermist na een tropische storm. Dat hebben de autoriteiten op het zuidelijke eiland Hainan vandaag gezegd tegen het Chinese staatspersbureau Xinhua. Met helikopters en reddingsschepen wordt naar ze gezocht.

De tropische storm Goni richtte ook schade aan in de nabijgelegen provincie Guangdong. Bijna 200.000 mensen werden door het noodweer getroffen. Zeker een persoon kwam om het leven.

Elders in Oost-Azië houdt ook de tyfoon Morakot huis. In de Filipijnen stierven minstens vijftien bergbeklimmers, toen ze door het slechte weer werden overvallen. In Taiwan zitten ongeveer een half miljoen huishoudens zonder stroom door de wervelstorm. Het luchtverkeer ligt plat. Twee mensen zijn er om het leven gekomen; vier mensen worden nog vermist.

Personele problemen bij Feyenoord

Naast Giovanni van Bronckhorst en Darley lijken ook Georginio Wijnaldum en Ron Vlaar zondag niet te kunnen spelen tegen Vitesse.

Wijnaldum moest zaterdag noodgedwongen het trainingsveld verlaten vanwege een blessure aan zijn bovenbeen. Hoogstwaarschijnlijk wordt zijn plek in het veld overgenomen door Jonathan de Guzman. Wat Vlaar betreft is het een klein mysterie. Om een onduidelijke reden trainde hij niet mee met de groep. Mocht hij zondag niet aan de aftrap verschijnen, dan is de meest voor de hand liggende optie Kevin Hofland.

Mochten Van Bronckhorst, Darley, Wijnaldum en Vlaar niet mee kunnen doen tegen Vitesse, dan wordt de basis op vier plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week tegen NEC (2-0).

Schaars mogelijk niet inzetbaar bij Oranje

Wellicht kan Stijn Schaars woensdag niet meedoen in de oefeninterland van het Nederlands elftal. Oranje neemt het op tegen Engeland en de aanvoerder van AZ heeft een gekneusde knie opgelopen.

Die kwetsuur liep de international op tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-0). Een woordvoerder van de Alkmaarse club meldde tegenover het ANP dat Schaars een vraagteken is voor de oefeninterland van Oranje.

Desondanks kon hij wel, zij het rustig, deelnemen aan de uitlooptraining van AZ, zaterdag. De middenvelder moet zich maandag in Noordwijk melden, waar hij door de medische staf van Oranje mogelijk medisch wordt getest. Giovanni van Bronckhorst is inmiddels al afgehaakt. Vanwege een knieblessure moest hij zich vrijdag afmelden bij bondscoach Bert van Marwijk, die besloot geen vervanger op te roepen.

FIA: "Inschrijving F1 opnieuw geopend"

De FIA heeft de inschrijfprocedure voor nieuwe teams in 2010 hergeopend. De autosportbond deed dit nadat BMW het team niet voor de termijn van 5 augustus verkocht kreeg. President Max Mosley heeft de zeven afgevallen teams alsmede BMW Sauber aangeschreven dat er een plaats op de grid vrij is.

Peter Sauber werkt hard aan een oplossing om het team te redden en volgens de geruchten heeft hij het budget voor volgend seizoen bijna rond. Mocht hij het team redden, dan moet hij een bod bij de FIA neerleggen waarna de FIA moet besluiten of hij de plaats op de Formule 1-grid krijgt of een van de andere teams die zich in gaan schrijven. Epsilon Euskadi heeft al interesse getoond en mogelijk voegt ook Prodrive zich wederom bij de inschrijvers.

Ex-PSV'er naar Coventry

Patrick van Aanholt, de achttienjarige verdediger van Chelsea, zal aankomend seizoen worden uitgeleend aan Coventry City.

Coventry komt uit in het Championship, de op één na hoogste klasse van Engeland. Bij Chelsea speelde Van Aanholt geregeld mee met het reserveteam. De Londense club nam de verdediger in 2007 over van PSV, waar hij twee jaar in de B1 speelde. Voorafgaand aan die periode doorliep hij een deel van de jeugdopleiding van FC Den Bosch.

Coventry werd afgelopen seizoen zeventiende in de competitie. George Boateng en Arjan de Zeeuw speelden in het verleden ook voor The Sky Blues.

[MotoGP] Vermeulen mogelijk weg bij Suzuki

MotoGP-coureur Chris Vermeulen denkt er aan om het team van Suzuki te verlaten. De Australiër wil vooraan mee gaan strijden, maar met het Japanse merk zit dit er momenteel niet in. Toch wil Vermeulen als het even kan loyaal aan Suzuki blijven.

"Suzuki gaf mij een kans in de MotoGP en ik werd fabrieksrijder," zei Vermeulen tegen Autosport. "Ik heb goede en slechte tijden met hun gekend, maar mijn doel is om wereldkampioen te worden. Ik wil op de motorfiets rijden die mij wereldkampioen kan maken. Of dat Suzuki is of een ander merk, daar ben ik nog niet over uit. Mijn doel is om races te winnen."

"In het verleden hebben coureurs te lang vastgehouden aan motorfietsen die niet de beste waren en dat is wat ik me voor volgend in mijn achterhoofd moet houden. Ik wil niet weer een jaar zoals dit jaar hebben. Ik wil week in week uit vechten om de podiumplaatsen en niet voor de een-na-laatste rij op de grid."

Lodeweges: "Deze wedstrijd geeft vertrouwen"

NEC stapte vrijdag na een prima wedstrijd tegen sc Heerenveen met een 4-1 overwinning van het veld van De Goffert. Coach Dwight Lodeweges was content met de ruime zege.

"Deze wedstrijd geeft vertrouwen", vertelde de oefenmeester, die blij was dat de goede lijn die werd ingezet tegen Feyenoord werd doorgezet, op de persconferentie. "We lieten vorige week tegen Feyenoord al zien goed te kunnen voetballen, mee te kunnen doen en het publiek te kunnen vermaken. Tegen Heerenveen hebben we dat weer gedaan", luidde het vervolg.

"We lieten een speelwijze zien waar je vooraf als coach op hoopt. Al lieten we het in een fase teveel lijken op een hardloopwedstrijd. We kregen het middenveld langzaam in handen, maar daardoor werd het spel wel onrustiger."

Desondanks zaten er meer positieve dan negatieve punten in de wedstrijd. "Ik zag ook dat de spelers vertrouwen uitstraalden. Blijheid. Ze wilden de bal hebben. Ik ben blij dat we de vorm van de voorbereiding hebben doorgetrokken", besloot Lodeweges.

Naudé naar laatste vier in Vancouver

Annelize Naudé heeft zich in Vancouver geplaatst voor de halve finales van de Sun & Surf 2009, een internationaal proftoernooi meetellend voor de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Ranking. De 32-jarige Nederlandse won gisterenavond (plaatselijke tijd) haar kwartfinale in vier games van Carolyn Russell.

De als tweede geplaatste Naudé begon voortvarend aan haar partij met de Canadese nummer acht van de plaatsingslijst (11-4). De Amsterdamse moest de tweede game (9-11) echter aan de lokale favoriete laten. Ook in het derde bedrijf had de tweevoudig Nederlands kampioene de grootst mogelijke moeite om Russell van zich af te houden, iets waar ze uiteindelijk wel in slaagde. Na winst van deze cruciale game was het verzet van haar tegenstandster gebroken en kon Naudé eenvoudig naar de overwinning doorstomen: 11-4, 9-11, 11-9 en 11-4.

Bij de laatste vier moet de Nederlandse squashster het nu opnemen tegen Manuela Manetta. De Italiaanse kampioene, in Canada als vierde ingeschaald, rekende met 11-7, 11-7 en 11-7 af met Stephanie Edmison (Can). Tijdens de Sun & Surf 2009 is een totale prijzenpot van 11.000 Amerikaanse dollars te verdelen.

Sylvie vd Vaart heeft haarimplantaat

Na een geslaagde operatie wegens borstkanker en chemotherapie moest Sylvie van der Vaart op zoek naar een nieuwe look. In een interview met het Duitse tabloid Bild laat de televisiester weten dat ze na haaruitval voor een haarimplantaat heeft gekozen.

"Ik ben geen vrouw die met een doek rond haar hoofd wil rondlopen”, aldus Van der Vaart. Sylvie van der Vaart is afgelopen week teruggekeerd op de Duitse televisie voor het programma Das Supertalent, de Duitse versie van Holland’s Got Talent.

Tegen Bild zei de echtgenote van voetballer Rafael van der Vaart dat ze zeer gelukkig is en dat het goed met haar gaat. "Ik begrijp nu nog meer wat een geweldig leven ik heb", zei Van der Vaart. "Mijn man, mijn kind, ik hou nog meer van ze."

Vakantie zorgt voor drukte op Franse wegen

Vakantieverkeer zorgt zaterdag op de Franse wegen voor veel oponthoud. Aan het begin van de middag stond het verkeer over 780 kilometer vast. Dat meldde de ANWB.

Op de A7, Lyon-Orange, staat een file van ongeveer 100 kilometer. Andere drukke routes zijn de A9 (Montpellier-Spaanse grens; totaal 56 kilometer) en de A10 (Orléans-Bordeaux-Spaanse grens; totaal 90 kilometer). Vorige week zaterdag stond op zwarte zaterdag, de drukste dag van het jaar, 870 kilometer file in Frankrijk.

In Zwitserland is de wachttijd voor de St. Gotthardtunnel in beide richtingen ongeveer drie uur. In Oostenrijk stond zaterdagochtend 15 kilometer file voor de Tauerntunnel.

Klink: Iedereen krijgt vaccin Mexicaanse griep

In het najaar is er voor iedereen een vaccin beschikbaar dat mensen moet beschermen tegen de Mexicaanse griep. Minister van Volksgezondheid Ab Klink heeft dat vandaag in een radio-interview gezegd.

Op dit moment is het H1N1-virus nog mild, maar mocht de griep agressief worden dan kan het vaccin bescherming bieden, licht Klink toe. Gisteren werd bekend dat niet iedereen de virusremmer Tamiflu krijgt, het wordt nu alleen nog door artsen voorgeschreven als dat noodzakelijk is. De patiënt kan namelijk in de meeste gevallen de griep uitzieken.

'Rechterhand Madoff bekent schuld'

Frank DiPascali, de voormalige rechterhand van megafraudeur Bernard Madoff, zal deze week in de rechtbank verklaren schuldig te zijn aan de aanklachten die tegen hem zijn ingediend vanwege het meewerken aan de miljardenzwendel van Madoff.

Dat bleek gisterenavond (plaatselijke tijd) uit documenten die zijn ingeleverd bij de rechtbank waar DiPascali dinsdag terecht zal staan. DiPascali was jarenlang de belangrijkste financiële man in het bedrijf van Madoff en trad ook op als diens plaatsvervanger.

De 71-jarige Madoff werd in juni veroordeeld tot 150 jaar gevangenisstraf wegens de mega-oplichting met een soort piramidespel, waarmee hij wereldwijd beleggingsfondsen, banken, beroemdheden en kleine beleggers oplichtte voor naar schatting 65 miljard dollar.

De site van Final Fantasy XIV is in de lucht

Final Fantasy XIV was een van de grote verrassingen op de E3 bij de persconferentie van Sony. Dit wordt een MMORPG voor de PlayStation 3 en de PC in de geprezen Final Fantasy wereld.

Nu heeft Square-Enix de site van Final Fantasy XIV gelanceerd en daar kan je info vinden over de verhaallijn, de gameplay, rassen en het wapensysteem. Daarnaast zijn er ook nog screenshots en video's te vinden. De website is te vinden op deze locatie.


Medewerkers opvoedingskamp opgepakt

De Chinese autoriteiten hebben dertien medewerkers van een opvoedingskamp in het zuiden van China opgepakt. Ze zouden betrokken zijn bij de dood van een internetverslaafde jongen. Het kamp is gesloten. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gezegd tegen het Chinese staatspersbureau Xinhua.

De ouders brachten de tiener een week geleden naar het privékamp in de zuidelijke Chinese provincie Guangxi Zhuang om hem in een maand tijd van zijn verslaving aan internet af te helpen. Volgens het kamp zou dat met "stevige methodes" gebeuren.

Binnen enkele uren na aankomst werd de tiener afgezonderd van de andere jongeren in het kamp, zei zijn vader. Toen hij vervolgens te langzaam liep, zou hij in elkaar zijn geslagen. De jongen werd nog naar een ziekenhuis gebracht, maar de artsen daar konden alleen de dood vaststellen.

Been: "Makaay weet wat ik van hem verlang"

Feyenoord-coach Mario Been heeft zich kritisch uitgelaten over zijn spits Roy Makaay, maar blijft vertrouwen houden in de aanvaller.

"Het is zeker niet zo dat Roy niet wil, of zo. Hij begrijpt heel goed wat ik van hem verlang, daar hebben we het deze week uitgebreid over gehad," zo meldt Been tegenover Algemeen Dagblad.

Been verlangt van Makaay dat hij zich laat zien als aanspeelpunt, maar wil dat de aanvaller zo dicht mogelijk bij het doel van de tegenstander blijft. Volgens de oud-coach van NEC komt Makaay daar het beste tot zijn recht.

"Daar is hij op zijn best. Ik verlang dus echt niet van hem dat hij heel anders gaat spelen dan hij gewend was. Hij moet goals maken én zoveel mogelijk van waarde zijn voor de ploeg," aldus Been.

Marijne: "Jong Oranje haalt halve finale"

De Jong Oranje-dames spelen vandaag op het WK hockey onder 21 jaar de eerste wedstrijd in de medailleronde tegen Argentinië. Een tegenstander om rekening mee te houden, vindt bondscoach Sjoerd Marijne. Maar zorgen maakt de Brabander zich niet.

"Ik weet wat we kunnen", aldus Marijne. Is de coach tevreden over de eerste drie wedstrijden? "Ja. We begonnen niet goed, maar dat is achteraf helemaal niet zo erg. We hebben veel van die eerste wedstrijd geleerd. Soms komt er verbetering voort uit een nederlaag en dat is bij ons nu het geval. Ik denk zelfs dat we van China hadden verloren als we Nieuw Zeeland wél hadden verslagen.

Zaterdag de wedstrijd tegen Argentinië, wat vindt Marijne van die ploeg? "Het is een sterke ploeg. Ze hebben vooral een goed middenveld. Maar geen goede hoofdcorner. Wij zijn voor niemand bang."

Gelukkig maar, want Marijne zit wel in de poule des doods, met Zuid-Afrika, Argentinië, Korea en de VS. Ook de oude pouleploegen China en Nieuw-Zeeland zitten in Poule F, maar daar speelt Nederland niet meer tegen. "We hebben een erg sterke groep ja. Sterker dan de andere medaillepoule, denk ik. Bij ons kan iedereen van iedereen winnen", aldus Marijne.

Als iedereen van iedereen kan winnen, hoeft een nederlaag tegen Argentinië nog niet fataal te zijn. "Met een nederlaag houden wij helemaal geen rekening. Als we zo gaan denken, dan hebben we de wedstrijd al verloren. Ik weet wat we kunnen, en dat is een heleboel."

Durft de bondscoach al te voorspellen welke twee ploegen uit de poule naar de halve finale gaan? "Ja, dat durf ik wel. Nederland gaat naar de halve finale. Samen met China, denk ik. Maar Argentinië heb ik ook hoog zitten en Nieuw Zeeland is de ploeg kan verrassen."

Marijne noemt Duitsland niet, terwijl die met drie punten voorsprong op de rest beginnen. De Duitse ploeg heeft de maximale negen punten uit drie wedstrijden gehaald. "Dat Duitsland nu een voorsprong heeft komt omdat ze een makkelijkere eerste poule hadden. In dit sterke veld zie ik ze niet doorgaan."

'Ribéry in 2010 naar Real Madrid'

Volgens een Spaanse krant zal het in 2010 alsnog kunnen gebeuren dat Bayern München-ster Franck Ribéry overstapt naar Real Madrid.

Het zou gaan om een persoonlijke overeenkomst, waarin staat dat Ribéry akkoord zou zijn gegaan met een verblijf van vijf seizoenen in de Spaanse hoofdstad. Met zijn werkgever Bayern München zou echter geen akkoord zijn.

De overeenkomst werd gesloten met zaakwaarnemer Alain Migliaccio. Oud-sterspeler Zinedine Zidane, die tegenwoordige een adviserende functie bij Real Madrid uitoefent, zou eveneens een belangrijke rol hebben gespeeld.

AS beweert eveneens dat Ribéry vanaf 1 januari 2011 gratis mag vertrekken bij Bayern München. Vorige zomer was Real Madrid met de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo ook tot een soortgelijke overeenkomst gekomen.

Baby blijkt toch niet dood

Bizarre medische misser in Paraguay: doktoren verklaarden een te vroeg geboren baby ten onrechte dood. Pas toen vader Jose Alvarenga uren later gehuil hoorde uit de doos waarin hij zijn zoontje mee naar huis had genomen voor een begrafeniswake, werd de vergissing ontdekt, zo meldt de BBC.

'Dit is een hoogst ongebruikelijk incident' , aldus het hoofd van het ziekenhuis waar de baby werd geboren. Volgens een dokter die bij de bevalling was hebben hij en zijn collega's een uur lang geprobeerd om het slechts 500 gram wegende baby'tje te reanimeren voordat zij hem doodverklaarden. Volgens de arts was de polsslag van het kindje te zwak om te horen.

De baby ligt nu op de intensive care van hetzelfde ziekenhuis. Zijn conditie is stabiel.

FC Emmen maakt administratiefout

Een administratieve fout van FC Emmen zorgde ervoor dat de Drentse club geen beroep kon doen op twee spelers.

Nieuwkomers Timothy Cathalina en Sjors Paridaans mochten het eerste competitieduel van FC Emmen niet in actie komen, omdat de club vergeten was beide spelers in te schrijven bij de KNVB.

"Ik hoorde het ook pas vanmiddag. Erg vervelend, maar het is niet anders," zo meldde coach Harry Sinkgraven op de clubsite van FC Emmen. Cathalina en Paridaans wisten zich in de voorbereiding tot bruikbare krachten te ontwikkelen.

Buiten de afwezigheid van de twee spelers kende FC Emmen geen al te plezierige vrijdagavond. Voor eigen publiek verloor de ploeg van Sinkgraven met 0-4 van RBC Roosendaal.

FC Emmen is niet de enige club die zichzelf wegens een administratieve fout dupeerde. FC Utrecht overkwam hetzelfde, waardoor Kevin Vandenbergh afgelopen weekend de eerste wedstrijd van de competitie niet mocht spelen.

Ontsnapte gevangene in Zeeland aangehouden

Afgelopen nacht is een Belg aangehouden in Zeeland. Hij ontsnapte op 28 juli uit een gevangenis in Merksplas in België, samen met vijf andere gedetineerden. De Belg verbleef bij zijn halfzus in Clinge.

Vier van de zes gedetineerden waren kort na de ontsnapping weer gearresteerd. Nu wordt er nog naar één voorvluchtige gezocht, iemand uit Tsjechië. Tevens is de moeder van de Belg gearresteerd, zij wordt ervan verdacht de gevangenen na de ontsnapping opgewacht te hebben met een auto bij de poort.

In totaal zijn er de afgelopen twee weken twaalf gevangenen ontsnapt. Zeven voortvluchtigen zijn al aangehouden.

David zit Grinham opnieuw dwars

Het is Natalie Grinham niet gelukt om de Singapore Masters 2009 op haar naam te schrijven. De 31-jarige squashster moest in de finale van het met 53.000 dollar gedoteerde proftoernooi in Singapore opnieuw buigen voor aartsrivaal Nicol David.

Net als vorige week, in de halve finales van de Malaysian Open, had Grinham in de eindstrijd van het prestigieuze WISPA Gold toernooi in Singapore wel kansen om David te verslaan. De partij werd gekenmerkt door lange slagenwisselingen, waarin de Nederlandse regelmatig de overhand had. De als derde geplaatste Almeerse, die gisteren nog haar zus Rachael had verslagen, kwam in elke game op voorsprong, maar op het moment suprême gaf de mentale kracht van de Maleisische wereldkampioene toch weer de doorslag: 9-11, 8-11, 9-11.

Het was al weer de elfde keer op rij dat Grinham te kort kwam tegen de Maleisische wereldkampioene, die sinds oktober 2007 in achttien toernooien en zevenenzeventig wedstrijden slechts één keer verloor op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. De laatste keer dat Grinham haar rivale de baas was, was in juni 2007 in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel.

"Ik sta hier met gemende gevoelens," sprak de mondiale nummer drie na afloop van de finale. "Ik heb goed gespeeld en mijn kansen gekregen om de partij naar me toe te trekken, maar Nicol slaagde erin om aan het einde van elke game haar spel naar een nog hoger niveau te tillen. Ik zal de komende weken dan ook moeten werken aan het afmaken van de games."

Grinham vervolgde: "De laatste weken geven me echter genoeg vertrouwen dat ik eind september tijdens het WK in eigen land eindelijk weer een keer van haar kan winnen."

Grinham, die met haar finaleplaats 1.610 punten voor de wereldranglijst en circa vierduizend euro verdiende, reist nu af naar Auckland waar donderdag de open kampioenschappen van Nieuw-Zeeland op het programma staan. De Europees kampioene is Down Under als tweede geplaatst, achter de Amerikaanse Natalie Grainger, maar voor haar zus Rachael (3) en de Britse kampioene Jenny Duncalf (4). De schier onverslaanbare David ontbreekt in Nieuw-Zeeland.

Volleybalsters nog altijd ongeslagen

De Nederlandse volleybaldames doen het uitstekend in de World Grand PRix. Vanmorgen won het team van coach Avital Selinger haar vijfde duel op rij. De Verenigde Staten, vice-Olympisch kampioen van vorig jaar, werd in vijf sets aan de kant gezet (12-25, 25-22, 25-16, 21-25 en 15-13).

Selinger startte de wedstrijd met aanvoerster Manon Flier, Kim en Chaïne Staelens, Ingrid Visser, Caroline Wensink, Debby Stam en libero Janneke van Tienen.Oranje wist de Verenigde Staten vanaf het begin onder druk te zetten met goede services en gevarieerde aanvallen van met name Manon Flier, waardoor het in de eerste set al snel 8-5 voor Nederland stond. De opponent trok echter middels één goede servicebeurt een sprint naar 9-16.

Selinger bracht Alice Blom in voor Chaïne Staelens, maar Oranje slaagde er niet in terug in de set te komen. Bovendien maakte de Nederlandse ploeg te veel eigen fouten in deze fase en moest met lede ogen aanzien dat de openingsset met afgetekende cijfers naar Amerika ging: 12-25.

Dat de dames over een prima vechtmentaliteit beschikten, bewezen ze echter in de tweede doorgang. Na een goede start (8-4) werd Francien Huurman in het veld gebracht voor Visser en bij de tweede technische time-out stond Nederland op een riante voorsprong (16-11). Amerika vocht zich echter terug naar 21-19, maar Nederland hield het hoofd koel en sleept de tweede set binnen: 25-22.

Huurman bleef in de derde set staan, waarin Nederland bijzonder fel start ging en via 5-2, 8-3, 16-11 en 21-14 op overtuigende wijze een voorsprong in sets veroverde: 25-16.

In de vierde set ging het gelijk op tot 7-8, waarna Maret Grothues binnen de lijnen kwam voor Chaïne Staelens. Oranje bleef echter op achterstand staan (10-14, 12-16), maar maakte een knappe inhaalslag van 16-21 naar 20-22. Bij 21-24 stond echter het eerste setpunt voor Amerika op het scorebord, dat de nummer twee van de wereld gretig verzilverde: 21-25.

De beslissende set was bijzonder spannend. De teams waren goed aan elkaar gewaagd tot de helft van de set, waarna met name de uitstekende netacties van Stam het verschil maakten (10-8). Na een prachtige verdedigende actie van Maret Grothues stond er 12-9 op het scorebord en liep Oranje zelfverzekerd naar haar eerste wedstrijdpunt: 14-10. Uiteindelijk werd het vierde wedstrijdpunt verzilverd en was de vijfde zege op rij in de meest prestigieuze competitie voor landenteams een feit.

Na deze indrukwekkende zege staat Nederland nog altijd ongeslagen aan kop in poule D. Morgen speelt Oranje vanaf 07.30 uur Nederlandse tijd tegen de Dominicaanse Republiek, dat vanmiddag nog aantreedt tegen Duitsland.

PS2 games opnieuw uitgebracht

Konami heeft aangegeven bepaalde PS2-klassiekers wederom op de markt te gaan brengen. Dit in verband met de hoge vraag naar deze games, die overigens allemaal met een budgetprijs in de winkel komen te liggen.

De desbetreffende games zijn: Suikoden Tactics, Zone of the Enders: The 2nd Runner, Metal Gear Solid 2: Substance en Metal Gear Solid 3: Snake Eater. De Silent Hill-serie, bestaande uit deeltje 2, 3 en 4 komen op een later moment in de winkel te liggen.




Verwacht de klassiekers overigens niet bij de Bart Smit of Intertoys, maar bij de meer gespecialiseerde gamewinkels:

"We've manufactured certain amounts depending on the title, and they're being bought by wholesalers so will likely pop up in independent rather than chain stores."

Vrouw 2 uur lang gegijzeld door koe

Een Britse vrouw van 71 jaar moest door de brandweer gered worden nadat ze twee uur lang in een boom had gezeten. De vrouw werd namelijk achtervolgd door een koe. Een voorbijganger had uiteindelijk het alarmnummer gebeld nadat hij haar in de boom zag zitten terwijl de koe op haar wachtte.

De koe wou de vrouw aanvallen omdat zij haar kalf probeerde te beschermen. “Het was een uitzonderlijk geval. We zien niet zo vaak ouderen in bomen, meestal kinderen” aldus een brandweerman. De vrouw is met de schrik vrijgekomen.

Opnieuw WR voor Hardy

Jessica Hardy is er in geslaagd om tijdens de open Amerikaanse kampioenschappen het wereldrecord op de 100 meter schoolslag aan te scherpen. De Amerikaanse haalde 0,39 seconden van de oude toptijd af en liet 1:04,45 noteren.

Het oude record werd afgelopen maand, tijdens het WK zwemmen in Rome, gevestigd. Saillant detail is dat Hardy pas enkele weken in het water ligt. De zwemster was namelijk geschorst, vanwege het gebruik van verboden middelen. Hierdoor moest ze de Olympische Spelen van Peking aan zich voorbij laten gaan.

Daarnaast is het voor Hardy niet de eerste grote prestatie. Eerder deze week slaagde ze er ook al in om een wereldrecord op de 50 meter schoolslag te zwemmen.

Gabri langer uitgeschakeld

Ajax kan voorlopig nog geen beroep doen op Gabri. De blessure aan de achillespees van de Spanjaard blijkt toch ernstiger, dan men in eerste instantie dacht.

Gabri rekende op een snelle rentree in het eerste elftal van Ajax, maar kan deze gedachte voorlopig uit zijn hoofd zetten. "Hij staat nog wel een paar weken aan de kant," lichtte Martin Jol, trainer van de Amsterdammers, toe.

Jol beschikt verder over een vrijwel fitte selectie voor het competitieduel tegen RKC Waalwijk. Alleen Jeroen Verhoeven is niet inzetbaar, vanwege een gebroken middenhandsbeentje.

Nadal twijfelt over fitheid

Het is nog niet duidelijk of Rafael Nadal aan de US Open zal deelnemen. De Spaanse tennisser staat al twee maanden aan de kant met een kwetsuur aan zijn knie. Hierdoor miste de sporter Wimbledon en verloor hij zijn nummer één positie op de wereldranglijst.

"Ik kan niet zeggen of ik voor de volle honderd procent fit ben voor de US Open," liet Nadal in een reactie weten. "Dat is van zoveel factoren afhankelijk, maar ik zal er keihard voor werken om op tijd in conditie te zijn. Maar voorop staat, dat mijn knieën zich goed moeten houden. Pas als ik weet dat dat het geval is, kan ik goed trainen, kan ik met een rustiger gemoed spelen en dat zal mij dan beetje bij beetje het vertrouwen geven om maximaal te trainen."

De US Open begint op 31 augustus. Dit is overigens de enige Grand Slam, die Nadal nog niet op zijn naam wist te schrijven.

Torres: "Ik juich niet als ik scoor"

Vorig seizoen miste Fernando Torres tot tweemaal toe het Champions League-treffen tegen Atlético Madrid. Sinds zijn vertrek naar Liverpool (in 2007) heeft de Spaanse aanvaller niet meer tegen zijn oude liefde gespeeld.

Zaterdag zal Torres voor de eerste keer tegen zijn oude club aantreden. "Het klopt dat het slechts een vriendschappelijke wedstrijd is, maar toch ben ik erg gespannen voor dit duel," aldus de international tegenover EFE.

"Ik zie dit een beetje als een herhaling van de Champions League-clash, maar wat ik echt een keer wil meemaken, is dat ik tegen Atlético speel in het Vicente Calderón-stadion," zo vervolgde de aanvaller van The Reds.

"Er zal veel worden verwacht van deze wedstrijd, alsof het een Champions League-duel is. Het zal hoe dan ook een raar gevoel voor mij zijn als ik op het veld sta. Als ik scoor, zal ik niet juichen. Ik hoop maar dat Atlético geen hekel aan me gaat krijgen."

'Honda begeerd door Europese top'

VVV-Venlo-spelmaker Keisuke Honda wordt in de gaten gehouden door clubs uit de absolute top van Europa. Voorzitter Hai Berden vertelde dit aan het Algemeen Dagblad.

Het zou gaan om clubs uit de zogenaamde top 15 van Europa. De geïnteresseerde partijen zouden hebben geïnformeerd naar het transferbedrag voor de Japanner.

In een eerder stadium waren het Hamburger SV en Galatasaray, die belangstelling toonden voor Honda. Om welke clubs het nu gaat, wilde Berden niet kwijt.

Wel onthulde de preses dat de huidige geïnteresseerde partijen groter zijn dan bovengenoemde clubs. "Teams die spelen voor de kwartfinale en verder van de Champions League."

Speel trefbal, hockey en tennis in Deca Sports 2

Hudson, ontwikkelaar van het spel Sports Island 2, dat in andere werelddelen uitkomt onder de naam Deca Sports 2, komt ten behoeve van de release van Deca Sports 2 in Amerika met een aantal nieuwe screenshots.

Je vraagt je wellicht af waarom een spel, dat in Nederland in mei uitkwam in het najaar in Amerika onder een andere naam uitkomt. Als je de FOK!review leest dan snap je waarom, het spel scoort een 28% en is belachelijk slecht.

Hieronder dan toch nog even de nieuwe screenshots van de sporten trefbal, ijshockey en tennis.










Moisander: "Het vertrouwen zakte weg"

Ondanks de 2-0 zege op Sparta Rotterdam was AZ-verdediger Niklas Moisander niet geheel tevreden over het spel dat hij en zijn ploeggenoten vertoonden vrijdagavond.

"De eerste twintig minuten waren van een hoog niveau. In die fase leek ons spel veel op datgene wat wij vorig seizoen vaak lieten zien. Toen konden we zo drie of vier doelpunten maken. Daarna werden we slordig," zo analyseerde Moisander op de clubsite van AZ.

"Na een verkeerde breedtepass van Stijn Schaars, waaruit een goede mogelijkheid ontstond, werden we een beetje bang en zakte het vertrouwen weg. Dat was echt niet nodig: we hadden alles onder controle."

"Als we gewoon rustig waren gebleven dan was het veel makkelijker geweest. Gelukkig maakten we die tweede treffer en was de wedstrijd gespeeld. Wat er beter moet de komende wedstrijden? We moeten onze concentratie langer vasthouden."

TON krijgt jongerenafdeling

Trots op Nederland (TON) krijgt een jongerenafdeling in Amsterdam. Initiatiefnemer is Michael Serphos, die ook actief is voor de scholierenbond Laks. Na de zomer hoopt de 16-jarige Michael de boel rond te hebben. "We zijn druk bezig met sollicitaties voor het jongerenbestuur."

Het gaat op dit moment niet zo goed met TON. De partij van Rita Verdonk staat op 0 zetels in de peilingen. Maar dat deert Serphos niet. "Ik geloof in de standpunten van Rita", zo zei hij vanochtend op Radio 1.

In andere gemeentes wordt volgens Serphos inmiddels ook gewerkt aan afdelingen. Maar welke gemeentes dat zijn, kan hij niet zeggen.

België zoekt obstakels tegen ontsnappingen

De Belgische minister van Justitie Stefaan De Clerck overweegt om betonnen palen te plaatsen op de binnenplaats van de gevangenis in Brugge. Zo wil De Clerck voorkomen dat er nogmaals gedetineerden uit de gevangenis ontsnappen met een helikopter. Aanvankelijk was De Clerck van plan om netten boven de gevangenis te spannen, maar dit zou te duur zijn.

Er zijn uit deze gevangenis op 23 juli een drietal criminelen per helikopter ontsnapt. Na een lange klopjacht zijn er twee van de drie opgepakt, de derde is nog voortvluchtig en zal naar verwachting binnenkort gearresteerd kunnen worden. De Clerck heeft na deze ontsnapping toegezegd extra veiligheidsmaatregelen te gaan nemen.

Twee van de drie ontsnapte criminelen verblijven in Marokko.

Weer geen PlayStation en Xbox spellen in de Nederlandse top

Al voor de vierde week op rij zijn er geen PlayStation 3 of Xbox 360 spellen in de Nederlandse verkoop top 10 te bekennen. In deze vier weken is er ook slechts eenmaal een tiende positie bereikt door de PlayStation Portable.

Op dit moment is Prototype het best verkochte spel in Nederland voor de XBox 360. Voor de PlayStation 3 is dit Call of Duty 4: Modern Warfare.

Wii Sports Resort staat nu drie weken op nummer 1. Als je benieuwd bent naar de review dan vind je deze hier.

1 WII SPORTS RESORT (Wii)
2 MARIO KART (Wii)
3 WII FIT (Wii)
4 THE SIMS 3 (PC)
5 POKEMON PLATINUM (DS)
6 MARIO KART (DS)
7 EA SPORTS ACTIVE (Wii)
8 NEW SUPER MARIO BROS (DS)
9 BRAIN TRAINING (DS)
10 GRAND THEFT AUTO 4 (PC)

1 Wii - 4
1 DS - 4
3 PC - 2

Zeventig teken op lichaam 2-jarige

Een 2-jarig jongetje uit Neufelden, een gemeente in het noorden van Oostenrijk, had na het spelen in de tuin zeventig teken op zijn lichaam zitten. Het heeft de ouders van het mannetje anderhalf uur gekost om alle bloedzuigers te verwijderen.

Het kind had bij zijn grootouders in de tuin gespeeld en is waarschijnlijk in een nest met teken terechtgekomen. Bij thuiskomt zagen zijn ouders over zijn hele lichaam zwarte puntjes, die bij nader inzien teken bleken te zijn. Om alle teken te verwijderen, moesten de ouders het kind kaal scheren.

De peuter maakt het goed, maar een dokter heeft wel geadviseerd goed in de gaten te houden of er geen rode vlekken ontstaan, hetgeen zou kunnen duiden op de ziekte van Lyme.

Beveiliger rijdt vijver in

Een beveiliger is vanochtend op de Hoofdveste in Houten in de vijver van het plaatselijke Van de Valk Hotel gereden. De beambte was in slaap gevallen tijdens zijn openingsronde. Het personeel van het hotel werd door de broodleverancier ingelicht over de auto in het water. Zij sprongen meteen in het water om te kijken of het allemaal goed ging.

Maar de beveiliger kon er veilig uitkomen. Een krantenbezorger die net langskwam heeft hem meegenomen naar het beveiligingsbedrijf waar hij werkt. De man heeft er verder niks aan overgehouden.

13-jarige gaat solo zeilen rond wereld

De 13-jarige Laura Dekker uit Wijk bij Duurstede wil in haar eentje de wereld rond zeilen. De voorbereidingen voor de zeiltocht, die op 1 september aanstaande moet beginnen, zijn in volle gang. Laura denkt twee jaar nodig te hebben voor de wereldreis. Als zij de reis volbrengt, is zij de jongste zeiler ooit die de wereld heeft rondgevaren.

Op 1 september wil zij uitvaren richting de Canarische eilanden, waar zij in december hoopt aan te komen. Vervolgens gaat de reis de Atlantische Oceaan over richting de Caraïben en Panama. Inmiddels is het dan mei 2010 volgens haar schema. Via het Panamakanaal vervolgt zij haar reis naar de Stille Oceaan om volgend jaar november in Australië aan te komen.

In 2011 gaat de reis via Indonesië en Sri Lanka naar de Rode Zee en het Suezkanaal. Om bij de Rode Zee te komen, moet zij wel de door piraten geteisterde Golf van Aden trotseren. Mochten de piraten tegen die tijd nog steeds actief zijn, dan vaart Laura om Afrika heen. Het laatste deel van Laura's reis gaat over de Middellandse Zee, langs Gibraltar, Spanje en Frankrijk weer terug naar Nederland, waar zij in september 2011 verwacht aan te komen.

Uiteraard hoort een 13-jarige gewoon op school te zitten. De leerplichtambtenaar heeft dan ook een negatief advies gegeven. De Inspectie voor het Onderwijs verbiedt de reis echter niet. Ook de Kinderbescherming ziet geen bezwaar. Laura is wel van plan haar huiswerk te maken en dit per mail op te sturen.

Je kunt de ontwikkelingen volgen op het blog van Laura Dekker. 

Politie wil scannen kentekens uitbreiden

De regiopolitie IJsselland wil een omstreden proef waarbij de nummerborden van alle voertuigen op de autowegen A28 en A50 bij Zwolle worden geregistreerd en zeven dagen bewaard, uitbreiden. Als justitie akkoord gaat komen vanaf 2010 ook camera's op snelwegen bij Groningen, Nijkerk en Deventer, de belangrijkste toegangswegen naar noordoost-Nederland.

Voor het systeem ontbreekt nog steeds een duidelijk juridisch kader. Bij het begin van de proef met deze vorm van automatische kentekenherkenning (anpr) in mei 2008 hadden veel politieke partijen bedenkingen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) noemde het onaanvaardbaar.

De permanente nummerbordregistratie is voor de politie een belangrijk wapen tegen criminelen van buiten de regio, die inbraken en overvallen plegen en via de doorgaande wegen snel verdwijnen. Het anpr-systeem vergelijkt de gescande nummerborden met de bij de politie bekende kentekens van auto's van verdachten.

Met anpr-camera's op verschillende snelwegen ontstaat een netwerk dat alle kentekens met elkaar kan vergelijken. Daarmee kan de politie bewegingen van criminelen in kaart brengen en patronen ontdekken. De opnamen van niet-verdachte voertuigen worden na een week vernietigd.

Het CBP stelde eerder dit jaar dat alle gescande kentekens van niet-verdachte voertuigen meteen moeten worden gewist. Alleen als de politie een treffer heeft, mogen de gegevens worden gebruikt. Het CBP wil voorkomen dat door anpr iedere weggebruiker een potentiële verdachte is.

Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg van de politie Ijsselland zegt een bewaartermijn nodig te hebben om bepaalde gegevens na een gepleegd misdrijf nog te kunnen natrekken.

Volgens hem is de gehanteerde bewaartermijn van zeven dagen niet in strijd met de richtlijn van het CBP. 'Niemand kan bij de gegevens komen, omdat het volledig is geautomatiseerd. Als we auto's zoeken in een bepaalde tijdspanne, gebeurt dat met toestemming van justitie. We zijn zorgvuldig; het systeem is in balans.'

Inmiddels heeft de rechtbank in Zwolle vorige maand in een zaak met een serie autodiefstallen de anpr-gegevens van de camera's bij Zwolle geaccepteerd als rechtmatig verkregen bewijsmateriaal. De rechter zag geen strijdigheid met de richtlijnen van het CBP. De verdachte gaat in hoger beroep.

Het afgelopen jaar gaven de camera's treffers voor gestolen voertuigen (174), ramkraken (3), drugscriminaliteit (13), ladingdiefstallen (7), mensenhandel (78) en berovingen met geweld (10). De meeste opsporingsonderzoeken zijn nog niet afgesloten. Een hit op de anpr-camera is op zichzelf onvoldoende bewijs.

Volgens FOK!-columnist Driek Oplopers moet de politie eerst wat doen aan o.a. de fraude binnen het korps.


Politie wil scannen kentekens uitbreiden  (foto: DAG)

Zakenman Maurits Caransa overleden

Zakenman Maurits 'Maup' Caransa is vrijdag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat hebben betrouwbare bronnen vandaag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Caransa, die veel horecapanden in Amsterdam had, stond al bekend als rijke zakenman, maar behaalde alle voorpagina's toen hij in 1977 werd ontvoerd.

De ontvoering duurde vijf dagen, waarna hij ongedeerd werd vrijgelaten. De miljonair onderhandelde zelf met zijn kidnappers en betaalde 10 miljoen gulden aan losgeld, nadat zijn ontvoerders 40 miljoen hadden geëist. De daders zijn nooit gevonden.

Gevangene verstopt wapen in vetplooi

In Texas wordt een gevangene aangeklaagd omdat hij wapens in zijn bezit had terwijl hij zich in de gevangenis bevond. Op zich is dat nog niet zo opmerkelijk, maar de manier waarop hij de wapens smokkelde en hoe de bewakers ontdekte dat hij wapens had, verdient des te meer aandacht.

George Vera (25) is 227 kilogram en zit in de gevangenis omdat hij illegale kopieën van cd's verhandelde. Eenmaal in de gevangenis besloot Vera dat hij een wapen nodig had, maar natuurlijk mag een wapen niet opvallen. Hij bedacht dat hij het pistool wel eens tussen zijn vetplooien kon verbergen. De bewakers hadden niets door, tot de 25-jarige crimineel zelf aan een bewaker vertelde dat hij een 9 mm pistool tussen zijn vetrollen had verstopt. Het wapen was overigens wel ongeladen.

Meer mensen stelen van baas

Steeds meer werknemers stelen van hun werkgever. Uit cijfers van het Waarschuwingsregister van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) blijkt dat werkgevers vorig jaar voor 170 miljoen euro zijn gedupeerd door hun eigen personeel. Goederen hebben bij de fraudeurs de voorkeur boven contant geld.

Het aantal mensen dat in de eerste zes maanden bij de FAD is geregistreerd als 'dief van de baas', ligt met 207 personen 53 procent hoger dan vorig jaar. Werkgevers kunnen ex-werknemers die van hen hebben gestolen voor twee of vier jaar op de lijst laten zetten. "Voorwaarde is wel dat er aangifte is gedaan tegen de betreffende ex-medewerker en een afweging is gemaakt", aldus de website.

[Upd] Excuses aan Michiel Veenstra

Henk uit Rotterdam die Michiel Veenstra uitschold op de radio heeft live zijn excuses aangeboden.  Vooral excuses voor het K-woord, aldus Henk. De DJ kreeg de nodige kankers en hoeren om zijn oren.

Ik had een slechte dag en een borrel op, zei Henk. Veenstra heeft zich bijzonder verbaasd dat de media de afgelopen week het verhaal bracht dat iemand hem tijdens de Freaknacht, een radioprogramma op 3FM, live begon uit te schelden.

"Iemand zet het op internet en ineens is het overal in het nieuws, tot aan Boulevard en de fucking Gazet van Antwerpen aan toe", aldus Veenstra. "Ik dacht: dit ga je niet menen! Het is duidelijk komkommertijd. Nu maar hopen dat dit ook niet weer op YouTube en in de media komt."

Overigens is Veenstra er niet voor om telefoontjes te screenen voor ze in de uitzending komen. "Het is wel de Freaknacht. Anders kun je net zo goed een dj neerzetten die drie plaatjes draait en ze dan afkondigt."

Update 10.14 uur
En het staat inmiddels op YouTube.



Excuses aan Michiel. Welke Michiel? Veenstra Veenstra!

Multiplayer Modern Warfare 2: 50 cent

Doordat de afgelopen tijd voornamelijk de Prestige Edition van Modern Warfare 2 in het nieuws geweest is, zou je bijna vergeten dat er ook nog een game in dat pakket zit. Wees gerust, als de heren en dames niet bezig waren met het verzinnen van de meest over-the-top-edition ooit, werd er druk gewerkt aan de game. En in de traditie van FPS-games zal Modern Warfare 2 ook een multiplayermodus kennen.

Tijdens het knallen met vrienden, familie en vage onbekenden die je ooit een keer op de markt tegen het lijf bent gelopen zul je verschillende stemmen horen, waaronder de stemmen van enkele beroemdheden. Infinity Ward wil nog niets loslaten over wie er in de game te horen zullen zijn, maar Curtis Jackson heeft alvast verklapt dat hij in de game te horen zal zijn. Wie? Een Amerikaanse artiest die ooit doorbrak dankzij Eminem met "In Da Club" onder de naam 50 Cent.
Fiddy en de andere voice-cameo's zul je tijdens de multiplayer- en Spec Ops-modi teksten als "Reloading," "Watch your fire," "I'm down, get me up!" en "Tango Down!" horen brullen.


- "Fifty, what's your position?"
- "You can find me in da club, bottle full of bub"
- "Fifty, quit joking, we need support, you need to escort us out of here!"
- "I'll take you the candyshop, I'll let you lick my lollipop."

Helft gevangenen psychische stoornis

Meer dan de helft van de gevangenen in Nederland heeft een psychische stoornis. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers van de Nijmeegse Pompestichting, een instelling waar gedetineerden met psychische stoornissen worden behandeld. Het onderzoek is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschift voor Geneeskunde.

De onderzoekers hebben de situatie van 191 gevangenen onder de loep genomen. Van hen heeft ruim 56 procent een psychische stoornis, die al dan niet te maken heeft met verslaving. Ruim tachtig procent heeft ooit een stoornis gehad.

Volgens de onderzoekers worden grote problemen, zoals een psychose, wel opgemerkt door de artsen die in de gevangenis werken. Maar problemen zoals autisme blijven vaak onopgemerkt. Ze vinden dat daarin verandering moet komen.

GGZ wil compensatie Mexicaanse griep

Minister Klink van Volksgezondheid moet de sector voor geestelijke gezondheidzorg compenseren voor verliezen door de Mexicaanse griep. Belangenorganisatie GGZ Nederland heeft dat kort geleden in een brief aan de minister gevraagd.

Door de grote griepuitbraak zullen veel patiënten niet bij afspraken opdagen. Ook zal personeel uitvallen en moeten instellingen veel extra geld uitgeven aan hygiënemaatregelen. De schade kan in de tientallen miljoenen lopen, vreest GGZ Nederland.

De organisatie doet de suggestie om de instellingen tijdelijk gewoon te betalen voor de zorg, ook als die door de griep niet kan worden geleverd.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het ontbrekende uitleveringsverdrag met Marokko:

In een Amsterdams hotel hebben criminelen gelogeerd, die waren ontsnapt uit een Belgische gevangenis. Een van deze gangsters is in België opgepakt, de andere twee zitten in Marokko. Die laatste twee worden niet aan België uitgeleverd. Immers, Marokko levert geen eigen onderdanen uit. Wel zijn inmiddels beide zich in Marokko bevindende criminelen opgepakt.

Record volkslied zingen in Groningen

De gemeente Groningen heeft het record 'volkslied zingen' aangescherpt. Maar liefst 7423 mensen zongen gisteren na afloop van het Rondje Noord Slotfeest op de drafbaan in Groningen het Grunnens Laid.

Volgens een aanwezige notaris is er zeker een nieuwe wereldrecord gevestigd. De organisator kon zijn geluk niet op. Het vorige record stond ook al op naam van Groningen. Vorig jaar vertolken 2819 volksliedzangers het Groningse volkslied op de Grote Markt.

 

De geslaagde recordpoging

 

Michael Jackson-souvenirs in aantocht

Popicoon Michael Jackson mag dan zijn overleden, zijn nagedachtenis leeft voort in souvenirwinkels. De Amerikaanse rechter keurde vandaag de eerste lichting Jackson-merchandiseartikelen goed, meldden Amerikaanse media.

Nu de rechter het groene licht heeft gegeven worden allerhande hebbedingetjes voorzien van de beeltenis van de King of Pop. Fans van de zanger hoeven dus niet langer door het leven te gaan zonder Michael Jackson-lunchboxen, kalenders, posters of gedenkmunten. De uitspraak is ook goed nieuws voor de familieleden van Jackson, die de opbrengsten van de merchandiseartikelen opstrijken.

De rechter spreekt zich maandag uit over een film die gebaseerd is op de laatste repetities van Michael Jackson. Concertorganisator AEG Live en filmmaatschappij Columbia Pictures zijn aan de slag gegaan met de circa 100 uur aan filmmateriaal van de repetitieperiode voor de concertreeks This Is It. De rechter moet nu besluiten of de overeenkomst tussen de twee partijen mag doorgaan.

Kamervragen over giftig afval Ommen

De Socialistische Partij (SP) gaat de vondst van giftig afval op een bouwterrein in Ommen (Overijssel) in de kamer aankaarten. Op het gronddepot werden gisteren onder meer landbouwgif, ampullen morfine, rookmelders en injectienaalden aangetroffen.

De socialisten speelden volgens SP-kamerlid Remi Poppe een belangrijke rol bij het aan het licht brengen van de toestand op het gronddepot. Een SP MilieuAlarmteam zou gisterenochtend na een tip van omwonenden op het giftige afval zijn gestuit. De toegangswegen naar het terrein zouden volgens Poppe pas na aandringen van SP-statenlid Willy Lourenssen zijn afgesloten.

De schuld voor de toestand ligt volgens Poppe bij het nieuwe bodembeleid van de overheid. "Het ziet eruit als een doelbewuste vermenging van afval. Dit is een rechtstreeks gevolg van het nieuwe bodembeleid van de minister, dat gesjoemel in de hand werkt", aldus het kamerlid.

De grond op het bouwterrein is bestemd voor de uitbreiding van de N36. De autoriteiten beginnen maandag een onderzoek naar de herkomst van het afval en naar wat er precies is aangetroffen. Poppe wil dat het werk aan de weg wordt stilgelegd tot het afval is opgeruimd.

'Grootste terrorist Indonesië gedood'

Diverse Indonesische media melden dat de meest gezochte terrorist van het land, Noordin Mohammed Top, in zijn huis is doodgeschoten door een antiterrorisme-eenheid. Sinds gisterenavond werd zijn huis omsingeld door een grote politiemacht. Het is niet officieel bevestigd dat Top is omgekomen.

Top wordt verantwoordelijk gehouden voor talloze aanslagen in Indonesië. Hij zou onder meer het brein zijn achter de recente aanslagen in Jakarta, waarbij ook Nederlanders om het leven kwamen.

Uitslagen Jupiler League speelronde 1

Dit weekend ging de Jupiler League van start. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
De Graafschap en FC Volendam zijn er niet in geslaagd om het seizoen te beginnen met een zege. De Superboeren kwamen niet verder dan 1-1 bij Cambuur, terwijl Volendam met dezelfde cijfers gelijkspeelde tegen FC Den Bosch

De Graafschap kwam in Leeuwarden nog wel op voorsprong, maar moest na 37 minuten met tien man verder. Vito Wormgoor kreeg voor een overtreding in het strafschopgebied een rode kaart, waarna Jeffrey de Visscher de penalty benutte: 1-1. Ook FC Volendam kon een voorsprong niet de hele wedstrijd vasthouden. Via Thijs Sluijter werd het na zes minuten 1-0, maar Fabio Caracciolo zorgde namens Den Bosch na 56 minuten voor de eindstand.

De meeste spectaculaire wedstrijd uit de eerste speelronde ging tussen FC Eindhoven en MVV. De Limburgers namen een 0-3 voorsprong, maar die was na 77 minuten volledig verdwenen: 4-3.

BV Veendam ging verder met waar ze in de voorbereiding zo goed in waren: veel scoren. De Veendammers boekten een 6-1 zege op bezoek bij Haarlem. Ook Helmond Sport en RBC pakten flink uit; zij wonnen met 4-0 van respectievelijk Fortuna Sittard en FC Emmen.

FC Zwolle, vorig seizoen nog deelnemer aan de play offs, kende een valse start tegen AGOVV. In Apeldoorn won de ploeg van John van den Brom met 2-0.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
Haarlem BV Veendam 1-6
Fortuna Sittard Helmond Sport 0-4
Go Ahead Eagles FC Omniworld 2-0
SC Cambuur De Graafschap 1-1
FC Eindhoven MVV 4-3
AGOVV Apeldoorn FC Zwolle 2-0
FC Emmen RBC Roosendaal 0-4
FC Oss FC Dordrecht 0-1
Excelsior Telstar 2-2
FC Volendam FC Den Bosch 1-1

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 BV Veendam 1 1 0 0 3 6 - 1
2 Helmond Sport 1 1 0 0 3 4 - 0
3 RBC Roosendaal 1 1 0 0 3 4 - 0
4 AGOVV Apeldoorn 1 1 0 0 3 2 - 0
5 Go Ahead Eagles 1 1 0 0 3 2 - 0
6 FC Eindhoven 1 1 0 0 3 4 - 3
7 FC Dordrecht 1 1 0 0 3 1 - 0
8 Excelsior 1 0 1 0 1 2 - 2
9 Telstar 1 0 1 0 1 2 - 2
10 De Graafschap 1 0 1 0 1 1 - 1
11 FC Den Bosch 1 0 1 0 1 1 - 1
12 FC Volendam 1 0 1 0 1 1 - 1
13 SC Cambuur-Leeuwarden 1 0 1 0 1 1 - 1
14 MVV 1 0 0 1 0 3 - 4
15 TOP Oss 1 0 0 1 0 0 - 1
16 FC Omniworld 1 0 0 1 0 0 - 2
17 FC Zwolle 1 0 0 1 0 0 - 2
18 FC Emmen 1 0 0 1 0 0 - 4
19 Fortuna Sittard 1 0 0 1 0 0 - 4
20 Haarlem 1 0 0 1 0 1 - 6

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Colak Go Ahead Eagles 2
=De Leeuw BV Veendam 2
=Korf BV Veendam 2
=Kurbegovic FC Eindhoven 2
=Linssen MVV 2
=Voskamp Helmond Sport 2

Programma:
DatumThuisUit
vr 14/8 MVV Haarlem
vr 14/8 FC Den Bosch Excelsior
vr 14/8 Telstar FC Oss
vr 14/8 RBC Roosendaal Go Ahead Eagles
vr 14/8 FC Omniworld FC Volendam
vr 14/8 FC Dordrecht AGOVV Apeldoorn
vr 14/8 BV Veendam Fortuna Sittard
vr 14/8 FC Zwolle FC Emmen
vr 14/8 Helmond Sport SC Cambuur
vr 14/8 De Graafschap FC Eindhoven

Ratko Svilar in coma na brand

Ratko Svilar, voormalig doelman en trainer van Antwerp FC, is na een brand in zijn eigen huis vanavond in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Hij verkeert momenteel in coma. Svilar is overgebracht naar een ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek.

Ik hoorde een enorme knal. Aan de achterzijde van de woning steeg dikke rook op." aldus de buurvrouw van de trainer.  Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de veranda. De veranda stond naast de keuken. Daar stond waarschijnlijk een barbecue op gas die de brand zou hebben veroorzaakt.

 

100e winst voor basketbalcoach

Bondscoach Meindert van Veen van het Nederlands damesbasketballteam heeft vanavond voor een mijlpaal in het Nederlands basketball gezorgd. De zege in Leiden van het damesteam op Denemarken (77-45) betekende voor Van Veen zijn honderdste overwinning als bondscoach.

Het was de 184ste interland van het Nederlands team onder Van Veen. Meindert van Veen debuteerde als bondscoach in 1986. Op 8 augustus 1986 coachte hij in het Duitse Kronberg voor het eerst het Nederlands damesteam. Nederland won die wedstrijd met 64-58. Morgen speelt Nederland tijdens de Keytown Nations Basketball Cup in Leiden toevalligerwijs opnieuw tegen Duitsland.

Als bondscoach is Van Veen bezig aan zijn tweede periode. Tussen 1994 en 1999 werd hij opgevolgd door René van der Wielen. Momenteel zit Van Veen in zijn negentiende seizoen bij de Nederlandse Basketball Bond.

In april van dit jaar ontving Van Veen voor zijn inspanningen in het basketball een Koninklijke onderscheiding: hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Inmiddels heeft de coach met de dames van Den Helder veertien keer het landskampioenschap en zes keer de nationale beker gewonnen. Hij werd negen keer uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Christijan Albers is vader geworden

De Nederlandse coureur Christijan Albers heeft een zoon gekregen. Het zoontje heeft de naam Christijan Junior Frans Albers gekregen, Christijan legt uit waarom hij voor deze naam heeft gekozen: “Frans is ook de naam van mijn opa, hij heeft een belangrijke rol in mijn leven gespeeld”.

Junior zag vanmiddag om 16.20 uur voor het eerst het licht. Moeder Liselore Kooijman zat tegen een zwangerschapsvergiftiging aan, daardoor moest Junior eerder geboren worden. Ondanks dat maken moeder en zoon het goed.

Ten Dam wint Mijl van Mares

Laurens ten Dam heeft afgelopen avond de Mijl van Mares gewonnen. In Maarheeze was het podium van het profcriterium bijna geheel Nederlands met Koen de Kort op het tweede en de Belg Johan Vansummeren op het derde treedje.

Steven de Jongh werd vierde op het 100 kilometer lange parkoers. Ten Dam kwam na 2 uur en 26 minuten over de streep. De Rabobank-renner wist eind juli ook al de Acht van Chaam op zijn naam te schrijven.

Eerder liet Ten Dam al weten dat hij in Boxmeer, Stiphout, Wateringen, Heerlen, Roosendaal, Surhuisterveen, Maastricht en Oostvoorne aan de start wilde staan. Daar is Maarheeze nog bijgekomen - en niet onverdienstelijk.

Meeste besmettingen opgelopen in Spanje

Nederlanders in het buitenland lopen het vaakst een besmetting met de Mexicaanse griep op in Spanje. Dat land heeft Groot-Brittannië ingehaald.

Ook in Griekenland raken veel reizigers geïnfecteerd met het virus dat de Mexicaanse griep veroorzaakt. Dat heeft het RIVM gisteren bekendgemaakt.

Engeland staat inmiddels op de derde plaats. In de eerste fase werden alleen mensen ziek die in Mexico of de Verenigde Staten waren geweest.

1500 Meisjes doen auditie voor Yakuza 4

In de Yakuza games zijn twee dingen belangrijk: noodles en vrouwen. Dat verandert niet in de aankomende PS3-exclusive 'Yakuza 4'. Uitgever Sega bedacht dit keer echter dat het wel eens een aardig idee zou kunnen zijn om die in-game schonen te baseren op bestaande jongedames. En die jongedames dan door de fanbase te laten uitkiezen.
Dus schreef Sega in Mei van dit jaar een auditie uit die maar liefst 1500 Japanse schonen opleverde.
Inmiddels is, via een aantal rondes, een groepje van 16 dames overgebleven. En daar mogen wij dus nu op stemmen.
Op de Japanse site van Sega staan ze allemaal netjes naast elkaar en kun je letterlijk meteen kiezen.

Voor degenen die iets minder goed thuis zijn in het Japanse schrift, heeft collegasite Andriasang een keurige lijst gemaakt met alle foto's, inclusief uitleg.
Enjoy..eh sorry: stem ze !




Noa Mizutani, 20 jaar oud en ballet lerares in Nagoya.


PS: Je mag alleen naar ze kijken, je mag er niet mee spelen. Net als in de game dus eigenlijk.

Safina uitgeschakeld door Zheng

Dinara Safina, nota bene titelverdedigster op het WTA-toernooi in Los Angeles, heeft zich laten verrassen door Zheng Jie. Met 5-7, 6-4 en 4-6 verloor de nummer één van de wereld van de Chinese.

Al leek de winst binnen handbereik van de Russische, vanaf 4-2 in de derde set draaiden de kansen. Een dubbele fout maakte dat Safina de break voorsprong inleverde en daarna verloor ze de laatste acht punten. "Het is lastig om tegen haar te spelen, maar ik deed ook zelf erg veel verkeerd. Ik had gewoon beter moeten spelen", vertelde Safina na afloop.

In de kwartfinales staat Zheng tegenover de Australische Samantha Stosur, die met 6-3 en 6-2 makkelijk won van de Servische Ana Ivanovic, die als zesde geplaatst was.

Man veroorzaakt bloedbad op strand

Zeker vijf personen zijn vandaag om het leven gekomen tijdens een schietpartij op een strand in Albanië. De politie probeerde een misdadiger aan te houden, maar stuitte op hevig verzet.

Vier agenten vonden de dood tijdens de schotenwisseling in de badplaats Dürres aan de Adriatische Zee. De vijfde dode was een handlanger van de crimineel.

De Albanese premier Sali Berisha heeft voor morgen een dag van nationale rouw afgekondigd in verband met het bloedbad. Tijdens het vuurgevecht raakten twee personen gewond, onder wie de verdachte Tristan Djati. Hij wordt onder meer verdacht van de moord op een zakenman in 1999.

Djati genoot van een dagje aan het strand toen hij werd verrast door de politieagenten. Hij was voortvluchtig sinds november 2003, toen hij een geslaagde ontsnappingspoging ondernam vanuit een rechtbank in de hoofdstad Tirana, waar hij terechtstond.

500e zege voor Roddick

Andy Roddick heeft in Washington zijn vijfhonderdste ATP-zege geboekt. De Amerikaan wist in de achtste finales Sam Querrey te verslaan met 7-6 (4) en 6-4. Querrey won de afgelopen weken nog een tweetal finales en een toernooi.

Met de vijfhonderdste winst is de 26-jarige Roddick de 36e speler die deze mijlpaal bereikt. Van de actieve spelers gaan alleen Roger Federer (657 overwinningen), Carlos Moyà (573) Lleyton Hewitt (511) hem nog voor.

Hewitt wist niet de 512e overwinning op zijn conto te schrijven in Washington, want de Australiër moest met 6-4, 3-6 en 6-7 (12) zijn meerdere erkennen in Juan Martin Del Potro. Daarmee maakte de Argentijn de nederlaag op Wimbledon een paar weken geleden tegen Hewitt goed.

Roddick moest een paar weken geleden nog opgeven met een heupblessure nadat hij de finale van Wimbledon tegen Roger Federer verloor. Daardoor miste de Amerikaan het Davis Cup-duel in de kwartfinales tegen Kroatië.

Virus outbreak in Dead Space Extraction

Visceral Games heeft een nieuwe Dead Space: Extraction trailer online gezet, waarin voor het eerst een tipje van de Virus-uitbraak-sluier wordt opgelicht.
De trailer toont ondermeer de initiële uitbraak en de laat zien hoe het virus zich vervolgens over de kolonie verspreidt.

Dead Space: Extraction wordt momenteel ontwikkeld voor de Wii en krijgt een heel eigen verhaallijn, die in feite de prequel vormt van de vorige jaar op de PS3, PC en Xbox 360 uitgekomen Dead Space game.

WK hockey -21: samenvatting dag 4

De poulefase van het WK hockey onder 21 jaar is op donderdag geëindigd. Hierna gaat de medailleronde van start. De eerste drie ploegen uit elke poule gaan door.

In de medailleronde zijn de twaalf gekwalificeerde landen (de nummers 1, 2 en 3 van elke poule) verdeeld over twee poules van zes landen. Nederland zit opnieuw met China en Nieuw-Zeeland in de poule. De ploegen spelen echter niet opnieuw tegen elkaar, de teams spelen dus nog drie wedstrijden in de medaillepoule.

Daarnaast is ploeg van Sjoerd Marijne bij Argentinië, Duitsland en Zuid-Afrika ingedeeld. De ploegen nemen hun punten vanuit hun vorige poule mee. De uitslag tegen het land dat in de eerste ronde laatste is geworden, wordt geschrapt.

Vrijdag was een rustdag voor de speelsters. Zaterdag 8 tot en met woensdag 12 augustus wordt er gespeeld tussen de winnaarspoules E en F, en de verliezerspoule G. Zondag 16 augustus wordt de finale gespeeld.


Dag 4

Poule A
Engeland won de laatste wedstrijd tegen Chili met 2-0. Korea deed hetzelfde tegen Frankrijk, waardoor beide landen met zeven punten in de poule eindigden. Maar omdat Korea een beter doelsaldo heeft, staat het eerste in de poule. Chili mag als derde land in Poule A door naar de volgende ronde en die teams zijn ingedeeld in Poule E.

Uitslag

Pos.TeamGespeeldWinstGelijk VerliesDoelsaldoPunten
1 Korea 3 2 1 0 12-47
2 Engeland 3 2 1 0 9-27
3 Chili 3 1 0 1 3-83
4 Frankrijk 3 0 0 2 1-110

Poule B
In deze poule wist Duitsland de wedstrijd tegen Litouwen te winnen met 5-1. Daarmee haalden onze oosterburen de maximale negen punten, Litouwen haalde niets. Zuid-Afrika verloor dik van Argentinië, dat de tweede plaats in de poule opeiste. Dat was wel genoeg voor de derde plaats en dus de medailleronde. De qualifiers worden ingedeeld in Poule F.

Uitslag

Pos.TeamGespeeldWinstGelijk VerliesDoelsaldoPunten
1 Duitsland 3 3 0 0 11-49
2 Argentinië 3 2 0 1 10-26
3 Zuid-Afrika 3 1 0 2 5-113
4 Litouwen 3 0 0 3 3-130

Poule C
Nederland veegde Spanje met maar liefst 0-5 van het veld, terwijl China Nieuw-Zeeland wist te verslaan. In deze poule eindigden China, Nederland en Nieuw-Zeeland allen op zes punten, maar China heeft het beste doelsaldo. Spanje maakte geen enkel doelpunt en haalde derhalve ook geen punten in totaal. Ook deze qualifiers gaan door naar Poule F.

Uitslag

Pos.TeamGespeeldWinstGelijk VerliesDoelsaldoPunten
1 China 3 2 0 1 7-26
2 Nederland 3 2 0 1 8-46
3 Nieuw-Zeeland 3 2 0 1 7-46
4 Spanje 3 0 0 3 0-120

Poule D
De Verenigde Staten speelden aardig tegen India (4-2), maar Australië deelde een dreun uit tegen Wit-Rusland door met maar liefst 7-0 te winnen. Toch werden de Hockeyroos slechts derde in de poule, op één doelpunt in het saldo verslagen door de VS. India staat daar bovenaan, waar Wit-Rusland geen enkel duel won. De eerste drie zijn ingedeeld in Poule E, net als de teams uit Poule A.

Uitslag

Pos.TeamGespeeldWinstGelijk VerliesDoelsaldoPunten
1 Australië 320 1 11-46
2 India 32 0 111-66
3 Verenigde Staten320 1 8-56
4 Wit-Rusland 30 0 31-160
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.