Naakt werken verbetert prestaties

Een Engelse bedrijfsadviseur heeft er voor gezorgd dat de medewerkers van het bedrijf dat hem inschakelde harder ging werken. Nu is dit op zich niets ongewoons, echter is de manier waarop hij dit voor elkaar kreeg enigszins opvallend. Hij liet hen namelijk een dag naakt werken.

Bedrijfpsycholoog David Taylor vroeg de medewerkers om de teamspirit te verbeteren door voor één dag uit de kleren te gaan. "Een organisatie vragen uit de kleren te gaan is de meest extreme techniek die ik heb gebruikt. Het lijkt raar maar het werkt. Het is de ultieme uiting van vertrouwen in jezelf en naar elkaar", aldus Taylor.

Aanvankelijk was er sprake van enige terughoudendheid, maar ondanks dat gingen bijna alle medewerkers uit de kleren. De 23-jarige manager Sam Jackson ging als enige vrouw volledig naakt aan het werk. "Het was briljant. Nu we elkaar naakt hebben gezien zijn er geen barrières meer".

Aan 'naked friday' ging een week aan opdrachten vooraf om de zenuwen van de medewerkers te doen verdwijnen. Zo moesten ze onder andere een lichaamsdeel onder het kopieerapparaat leggen, en een naaktmodel schetsen terwijl ze haar vragen konden stellen over wat ze van haar eigen lichaam vond.

Uiteindelijk blijkt dat de prestaties van het personeel inderdaad verbeterd zijn. Directeur Mike Owen is er dan ook zeer enthousiast over: "Ik raad iedereen aan te doen wat wij hebben gedaan. Het is niks seksueels. Als organisatie iets engs doen zorgt voor een betere band. We zijn sindsdien veel dichter naar elkaar toe gegroeid, zowel professioneel als persoonlijk. Het heeft ons de impuls gegeven die ik wilde".

Met dank aan allenicknameswarenalbezet voor de submit.