Zeer grote brand in Knegselse stal

In het Noord-Brabantse Knegsel is vanochtend rond 09.00 uur een grote brand uitgebroken in een stal. De schade wordt momenteel geschat op één miljoen euro. De brandweer rukte al direct uit met vier brandweerauto's van diverse korpsen.

De rook die gepaard ging met de grote brand was in de verre omtrek van de stal goed te zien en al snel sloegen de vlammen uit het dak. Na enige tijd rukten er nog meer brandweerwagens, waaronder de hoogwerker uit Eindhoven, uit om te helpen blussen. Rond 10.30 uur vanochtend probeerde de brandweer een naastgelegen nieuwe stal te redden door deze nat te houden. De stal en de varkens die in die stal stonden lijken te zijn gered.

De brandweer gaf rond 11.00 uur het sein Brand meester. Hoewel er geen asbest vrij is gekomen bij de brand, meet de brandweer toch de luchtvervuiling bij de verderop gelegen zorgboerderij Molenvelden. Deze zorgboerderij lag midden in de strook waar de rookpluim overheen trok. De Vessemseweg, waar de stal aan lag, werd ter hoogte van Hoogeloon enige tijd afgesloten.

De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden op het dak van de nieuwe stal. Alle zes de personen die in en op de stal aan het werk waren konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Eén medewerker liet weten dat er zelfs nog tijd was om gereedschap mee te nemen.

Foto's van de brand zijn hier te vinden.