Britney Spears voor het eerst naar AustraliŽ

Het Amerikaanse popicoon Britney Spears staat later dit jaar voor het eerst op het podium in Australië. Dat meldde de website van de ster dinsdag. De 27-jarige zangeres speelt er verspreid over de maand november zes concerten.

"Ik wilde altijd al graag naar Australië”, schreef Spears, die de concerten geeft in het kader van haar Circus-tour. "Nu gebeurt het eindelijk.” De zangeres was in 2004 ook al van plan naar het continent af te reizen. Dat ging toen niet door vanwege een knieblessure die ze had opgelopen tijdens de opname van een videoclip.

De show begon in maart in de Verenigde Staten. Bij de concerten staat het podium net als in een circustent in het midden van de zaal. Op de bühne spelen dansende clowns en acrobaten. Tijdens het optreden zingt Britney wat hits uit het verleden, aangevuld met nieuwe liedjes als Womanizer en Piece of Me.

De laatste tijd kwam Spears vooral in het nieuws door perikelen in haar privéleven. De concertserie, de eerste grote tour in vijf jaar, wordt gezien als een poging om Spears’ in het slop geraakte carrière nieuw leven in te blazen.


Britney Spears voor het eerst naar Australië  (foto: DAG)