Achmea compenseert slachtoffers woekerpolissen

Verzekeraar Achmea, de Nederlandse dochteronderneming van Eureko, komt met een financiële regeling voor klanten met een beleggingsverzekering. In totaal stelt de onderneming 315 miljoen euro beschikbaar als tegemoetkoming voor benadeelde klanten met een zogenaamde woekerpolis. Achmea heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De regeling geldt voor alle polissen die vóór 1 januari 2008 zijn afgesloten bij de Achmea-merken Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Interpolis en de rechtsvoorgangers van deze merken. Achmea zegde eind vorig jaar al toe met een compensatieregeling te komen.

In de regeling zijn afspraken gemaakt over de maximale hoogte van de kosten van beleggingsverzekeringen en de hoogte van risicopremies. Klanten ontvangen een tegemoetkoming als blijkt dat op de einddatum van hun verzekering de ingehouden kosten boven het vastgestelde maximum uitkomen.

De totale portefeuille van de vier Achmea-merken omvat bijna 800.000 beleggingsverzekeringen. Daarvan komt ongeveer 25 procent in aanmerking voor een tegemoetkoming, aldus de financieel dienstverlener.


Achmea compenseert slachtoffers woekerpolissen  (foto: DAG)