YouTube laat bevalling slagen

Dat er op YouTube ook educatieve filmpjes staan, bewijst het volgende voorbeeld maar weer. Een Engelse marinier, Marc Stephens (28), was namelijk in staat zijn vrouw te helpen bij haar bevalling, na het bekijken van enkele filmpjes op YouTube. "Ik had niet eens tijd om in paniek te raken", liet de marinier vandaag weten.

Stephens vrouw Jo klaagde gisteravond over pijn, waarop Stephens op internet informatie over bevallingen ging zoeken. Toen zijn vrouw hem rond half drie in de nacht wakker maakte, bleken haar weeën te zijn begonnen. Omdat de dienstdoende vroedvrouw al druk bezig was bij een andere bevalling, kon deze niet direct komen. Ondertussen kwam Jo al op handen en voeten door de slaapkamerdeur kruipen. "Ik keek naar beneden en zag het hoofdje van de baby al", aldus Stephens.

Omdat Stephens de filmpjes op YouTube had gekeken, kon hij zijn vrouw helpen bij de bevalling. Direct daarna arriveerde een ambulance en konden Stephens, zijn vrouw Jo, de pasgeboren baby en hun drie andere kinderen naar het ziekenhuis. Een paar uur later kon het gelukkige gezinnetje weer naar huis.