Fritzl bekent alle aanklachten

De man die berucht is als het Monster van Amstetten, Josef Fritzl, heeft vandaag ook moord en wederrechtelijk vrijheidsberoving bekend. Eerder bekende de 73-jarige Oostenrijker verkrachting en incest.

Het Oostenrijkse persbureau APA berichtte vandaag dat Fritzl op de derde dag van het proces verrassend alles bekende wat hem ten laste is gelegd. De rechter vroeg hem wat hem tot zijn bekentenis heeft gebracht. Hij antwoordde: de op video vertoonde getuigenis van zijn dochter. Ik heb spijt van wat ik heb gedaan, voegde Fritzl toe.

Het vonnis wordt morgen verwacht. Fritzl krijgt waarschijnlijk levenslang wegens zijn bizarre misdaden. Hij en zijn vrouw Rosemarie uit Amstetten, circa 100 kilometer ten westen van Wenen, gaven in 1984 hun toen 18-jarige dochter Elisabeth als vermist op.

In werkelijkheid hield Fritzl haar 24 jaar in een kelder gevangen en verkrachtte haar. De dochter baarde zeven kinderen van wie er een het niet overleefde.

Drie kinderen werden opgevoed door de grootouders en drie anderen bleven zonder frisse lucht en zonder daglicht in Fritzls kerker tot de ontdekking van het drama in april vorig jaar, toen Fritzl medische hulp zocht.


Fritzl bekent alle aanklachten  (foto: DAG)