17-jarige Zweed aangehouden na internetdreiging

Een zeventienjarige jongen in Zweden is vanmorgen van zijn bed gelicht door de politie. Hij had op internet gedreigd een bloedbad aan te richten op zijn school. Hij deed dit met een verwijzing naar de slachtpartij in Winnenden, waar gisteren een eveneens zeventienjarige jongen vijftien mensen doodde alvorens zelfmoord te plegen. Ouders en leerlingen van de Spyken school in Lund reageerden verontrust. Ondanks geruststellingen vreest schooldirectrice Karin Stavne dat een hoop leerlingen niet naar school durven. 

Een journalist van de krant Metro in Zweden ontdekte de boodschap op internet en schakelde onmiddellijk de politie in, die de jongen oppakte in de woning van zijn ouders. Er werd hierbij een luchtdrukpistool gevonden in zijn kamer. De dreiging is inmiddels van internet gehaald. De scholier had onder meer geschreven: "12-03-10 zal nooit worden vergeten. Spyken in Lund zal nooit meer hetzelfde zijn". Ernaast staat een foto van de jongen waarop hij een wapen op de camera gericht houdt. 

De jongen heeft toegegeven dat hij het dreigement heeft geuit op internet. Een woordvoerder van de politie verklaarde: "Het is nu aan het openbaar ministerie om te beslissen of hij wordt verdacht van een misdrijf.

Met dank aan LC2007 voor de submit.

 
17 jarige zweed dreigt met vuurwapen
"scholier geeft bedreiging toe"