Man overleden na redden zelfmoordenaar

Een 40-jarige man die een suïcidale jongeman wilde redden is daar in geslaagd, maar heeft zijn heldendaad met de dood moeten bekopen. De 18-jarige was bij Bidford, Engeland, rond middernacht van een brug afgesprongen in de rivier de Torridge. Sean Griffiths zag dit gebeuren, en sprong zonder aarzelen achter de jongeman aan. Een agente zwom achter de twee aan en haalde ze naar de kant, waar de brandweer stond om ze aan wal te halen.

Deze hulp kwam voor Sean te laat, hij overleed in het ziekenhuis. De 18-jarige werd wel gered, hij mocht dezelfde dag nog het ziekenhuis verlaten. Op internet werd veel bewondering voor Sean uitgesproken. Zo valt er te lezen: "Een echte held, rust in vrede, Sean. Zo droevig. Veel sterkte voor de familie." Ook hopen mensen dat de 18-jarige dankbaar is voor zijn redding: "Ik hoop dat de jongeman dankbaar is om wat er gebeurd is en zijn leven zal verderzetten. Hij moet daarbij proberen anderen te helpen om het offer te eren dat Sean bracht."

De mooiste reactie zal ongetwijfeld van zijn 27-jarige verloofde zijn. Emma Trott schreef op facebook: "Ik mis je schatje, niemand zal ooit jouw plaats kunnen innemen." Sean en Emma hebben samen een zoontje: Carl.

Met dank aan Zagevent en YellowBlacks voor de submit