Doodzieke Jade Goody is getrouwd

De doodzieke realityster Jade Goody heeft nog maar enkele weken te leven, maar vandaag stapte ze in het huwelijksbootje met model Jack Tweed. De 27-jarige Britse Goody, die bekend is geworden door haar deelname aan verschillende Big Brother-shows, lijdt aan baarmoederhalskanker en hoorde vorige week dat de artsen niets meer voor haar kunnen doen.

Goody gaf haar jawoord en zonder sluier, zodat haar door chemotherapie kaal geworden hoofd onbedekt was. Ze droeg een jurk van ontwerper Manuel Mota, die ze cadeau heeft gekregen van Mohamed al-Fayed, eigenaar van warenhuis Harrods. De 21-jarige bruidegom zei eerder dat Goody dolgelukkig was toen hij haar vroeg met hem te trouwen. "Dat is wat ze altijd heeft gewild, een enorme bruiloft in een grote kerk." Het stel trouwde in Hatfield Heath in Essex.

Ze had de televisierechten van de bruiloft vooraf voor veel geld verkocht, zodat ze haar zoontjes een onbezorgde toekomst kan geven. Bobby Jack (5) en Freddie (4) zijn kinderen uit een eerdere relatie van Goody met realityster en tv-presentator Jeff Brazier.

Goody kreeg nationale bekendheid in Engeland toen zij in 2002 in het Big Brother-huis zat. Ze werd het mikpunt van de media wegens haar gebrek aan kennis over haar thuisland en haar controversiële gedrag, waaronder naaktlopen en het gebruik van vulgaire taal en scheldwoorden.

De dochter van een drugsverslaafde crimineel maakte na Big Brother haar werk van de roem die ze in korte tijd had vergaard. Ze was te zien in verschillende programma's, schreef een autobiografie en had een column in een tijdschrift.

In 2007 zorgde ze in Celebrity Big Brother opnieuw voor opschudding door medebewoonster, Bollywood-actrice Shilpa Shetty te pesten en discriminerende opmerkingen over haar te maken. Goody betuigde spijt en nam in 2008 haar intrek in de Indiase versie van Big Brother, waar ze in een rechtstreekse uitzending te horen kreeg dat ze aan baarmoederhalskanker lijdt.

Een parfumlijn, een kookboek, twee schoonheidssalons, een theaterrol, een nieuwe autobiografie en een documentaire verder, blijft de doodzieke Goody haar status van realityster gebruiken. Intussen is ze zelfs wereldwijd bekend. Het is niet uitgesloten dat de camera's zelfs aanwezig mogen zijn als ze haar laatste adem uitblaast.


Doodzieke Jade Goody is getrouwd  (foto: ANP)