Rust weer gekeerd na vertrek Wilders

De betogers die vanavond in Waddinxveen tegen Geert Wilders actievoerden, zijn weg. Onder politiebegeleiding zijn ze van het actievak nabij zalencentrum Het Trefpunt naar het station gebracht. De politie sloot het gebied naar het station met paarden af De aftocht bleef zonder incidenten. Wel was de sfeer af en toe grimmig. De politie houdt ook de Stationsstraat afgeschermd.

PVV-leider Geert Wilders hield vanavond een informatiebijeenkomst in het Zuid-Hollandse dorp. De bijeenkomst was niet toegankelijk voor journalisten. Bezoekers die de zaal wilden betreden werd om hun legitimatie gevraagd. Ook werden er tassen gecontroleerd.

Een twintigtal demonstranten van een antifascistische actiegroep hield zich op rond het centrum en scandeerde leuzen. De scanderingen werden door Wilders-aanhangers beantwoord met boe-geroep.

Update 23.10 uur

Het is weer rustig rond het zalencentrum Het Trefpunt in Waddinxveen. Een woordvoerster van de gemeente liet weten dat rond half elf iedereen weer naar huis ging. De hele dag was er veel politie op de been, was de Stationsstraat afgesloten, gold daar een parkeerverbod en stonden er dranghekken rondom het zalencentrum.

Voorafgaand en tijdens de bijeenkomst demonstreerden ongeveer twintig mensen tegen Wilders. Soms leverde dat boegeroep op van Wilders-aanhangers. Ook waren er op straat hevige discussies. Daar bleef het bij. Er waren geen incidenten, zei de zegsvrouw van de gemeente.