Upd: 'FC Eindhoven behoudt voorlopig proflicentie'

Omroep Brabant komt met het bericht dat FC Eindhoven zijn proflicentie zal gaan verliezen. De KNVB is van mening dat de financiële huishouding van de club niet op orde is en verklaarde woensdag het hoger beroep van Eindhoven ongegrond. Het is momenteel nog niet duidelijk of FC Eindhoven per direct of aan het einde van het seizoen ophoudt te bestaan als profclub.

Vanavond is er een bijeenkomst voor de supporters van de club in café De Oude Barrier. Eindhoven werd in 1909 opgericht als EVV. Na een fusie met Gestel in 1921 wordt de naam van de club veranderd in EVV Eindhoven. De jaren vijftig zouden de meest succesvolle periode van de club worden. Spelers als Noud van Melis, Frans Tabak en Dick Snoek debuteren in het Nederlands elftal en in 1954 wordt Eindhoven zelfs kampioen van Nederland.

In de jaren zeventig speelt Eindhoven nog enkele jaren in de Eredivisie, maar al snel gaat het bergafwaarts met de club. Het laatste succesje van de club dateert uit 1999, toen de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker werd gehaald.

Update 16.29 uur:

De KNVB meldt op haar website dat FC Eindhoven ondanks het verliezen van het beroep haar licentie nog niet kwijt is. Mocht de licentiecommissie hier wel toe besluiten dan zal dit gepubliceerd worden in het Bulletin betaald voetbal.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.