Trein ramt 2 auto's, slechts 1 gewonde

Bij een treinongeluk waarbij twee auto's waren betrokken is slechts een gewonde gevallen. Het ongeluk voltrok zich vanochtend rond kwart over negen bij een spoorwegovergang in het Friese Buitenpost.

De eerste auto was van een haastige vrouw. "Zij zag dat de bomen dicht waren, maar besloot na een snelle blik toch over te steken, slalommend tussen de slagbomen", laat een politiewoordvoerder weten. Maar zoals gezegd, de bestuurder bleek een vrouw. Zij reed met haar auto tegen een paaltje aan, waarna de achterkant van haar auto op het spoor bleef staan. 

In een reflex stapte ze uit, en haalde haar kindje van de achterbank. Net op tijd, want de sneltrein Leeuwarden-Groningen ramde haar auto inmiddels tot een klein pakketje. "Ze had haast. Ongelooflijk, zeker met zo'n kind erbij."

Baanwerkers zagen het ongeluk al aankomen. Ze sprongen en zwaaiden als een gek om maar de aandacht van de machinist te trekken. "Een 77-jarige automobiliste dacht uit dat gezwaai op te kunnen maken dat ze wel de spoorweg kon oversteken. Zij werd geramd door de trein en kwam bekneld te zitten." Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om de hoogbejaarde vrouw uit het wrak te zagen. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.