'Van der Eem mishandelde vriendin'

Patrick van der Eem, de man die een 'bekentenis' ontfutselde van Joran van der Sloot, is gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Daarnaast is zijn rijbewijs ingetrokken, aldus het AD.

Van der Eem (35), die in één klap bekend werd door het programma van Peter R. de Vries, zou de vrouw (30) afgelopen zaterdagochtend rond half vijf met een koevoet op haar bovenbeen hebben geslagen. Ook zou Van der Eem de vrouw stalken en voortdurend telefonisch lastigvallen.

De vrouw schakelde de politie in om Van der Eem op te pakken. De eerste poging die de politie hiertoe ondernam mislukte echter, omdat Van der Eem op de terugweg naar zijn woning in Lathum (nabij Arnhem) in de gaten kreeg dat hij gevolgd werd door agenten. Hij vluchtte voor de politie en nam hierbij zoveel risico's dat de agenten de achtervolging staakten.

Zeven uur na de vlucht wist een arrestatieteam van de politie de recreatiewoning waar Van der Eem verbleef te omsingelen, waarna ze naar binnen gingen om hem te arresteren. Van der Eem werd meegenomen naar het politiebureau waar hij na verhoor in een cel belandde.

Afgelopen maandag werd Van der Eem weer op vrije voeten gesteld. "Hij werd heengezonden met twee processen-verbaal", aldus een woordvoerder van de politie Gelderland-Midden. "Een voor zijn vermeende betrokkenheid bij geweld, het ander voor onverantwoord risicovol rijgedrag. Voor dat laatste is zijn rijbewijs ook ingenomen."

Van der Eem was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar. De advocaat van Van der Eem, Joris Lensink, verklaarde dat hij niet op de hoogte was van de arrestatie van zijn cliënt en zegt ook niets te weten over de processen-verbaal die tegen Van der Eem van opgemaakt. Peter R. de Vries liet weten verrast te zijn.

Met dank aan Caesu voor de submit.