Winkelmedewerker doodgetrapt door koopjesjagers

Een medewerker (34) van de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart is vandaag overleden nadat hij door klanten omver gelopen was. De medewerker stond bij de ingang van de supermarkt om deze te openen toen de grote mensenmenigte de winkel binnen stormde. Wat de exacte doodsoorzaak is, is vooralsnog onbekend. Vier klanten van de supermarkt moesten met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen worden.

Vandaag was het de dag na Thanksgiving. Deze dag staat in Amerika bekend als Black Friday (zwarte vrijdag). Het is de start van het inkoopseizoen voor de feestdagen.

Om zo veel mogelijk klanten te trekken en winst te maken in deze zware tijd van de financiële crisis doen winkeliers er alles aan om de consument binnen te halen. Al vijf maanden lang zijn consumenten niet in de stemming om geld uit te geven, met als dieptepunt de maand oktober. De detailhandel meldde in deze maand een omzetdaling van 2,8 procent: de grootste maandelijkse daling in meer dan vijftien jaar.

Om klanten te lokken komen winkeliers met de meest absurde aanbiedingen (tot wel zeventig procent), om zo toch klanten binnen te halen en de rode cijfers enigszins om te buigen.

Met dank aan Caesu en Puddingbroodje voor de submit.