'Ik mag Knut niet'

Dierenverzorger Thomas Dörflein stond dan wel altijd klaar voor het ijsbeertje Knut, als vader bakte hij er weinig van. Dat zegt zijn 17-jarige zoon David Dörflein.

David zegt dit in een interview met de krant Bild am Sonntag. Zijn onlangs overleden vader Thomas Dörflein werd in Duitsland een grote ster toen hij het verstoten ijsbeertje Knut in 2006 met de fles grootbracht.

Dörflein bleef maandenlang bij Knut slapen. "Ik mag Knut niet", aldus David. "Hij heeft mijn vader afgepakt." Het stak hem als Duitse kranten over zijn vader schreven als "Knuts pappa".

David is het enige kind uit een in 2000 gestrand huwelijk van Thomas Dörflein met de Ecuadoriaanse Johana. "Toen mijn ouders uit elkaar gingen, was ik tien. Toch werd onze relatie werd naar verloop van tijd steeds beter. Mijn vader werd mijn beste maat."

Volgens David eiste Knut steeds meer aandacht op van zijn vader. "In 2006 hebben we zelfs Oud en Nieuw in de dierentuin gevierd. Knut gilde de hele nacht. Ik heb niet eens met mijn vader kunnen praten. En als Knut even rustig was, vielen de ogen van papa dicht van de moeheid. Knut heeft mijn papa een beetje kapotgemaakt."


'Ik mag Knut niet'  (foto: DAG)