Botsing tram en bus in Amstelveen

In Amstelveen heeft een bus chaos aangericht door na een botsing met een tram een kantoorpand binnen te rijden. Bij het ongeluk zijn twaalf mensen gewond geraakt, van wie vijf ernstig. Dat maakte de politie bekend.

De slachtoffers worden opgevangen in het kantoorpand waar de bus tegenaan botste. Politie en brandweer zijn ter plaatse en twee traumahelikopters vervoeren de zwaargewonden naar een ziekenhuis. De poltie heeft de plaats rond het ongeval afgezet.

De meeste gewonden zaten volgens de politie in de bus. De buschauffeur is een van de zwaargewonden. Na het ongeluk moest de brandweer twee beknelde slachtoffers bevrijden.

Lijn 5 botste rond 10.45 uur door nog onbekende oorzaak tegen een bus van Connexxion. Daarbij raakte de tram uit de rails. De bus reed enkele meters over de stoep en kwam hard in botsing met het pand op de hoek van de Van Heuven Goedhartlaan en de Handelsweg.

Tram 5 rijdt normaal gesproken van Amsterdam Centraal Station naar Amstelveen. Het openbaarvervoerbedrijf GVB liet weten dat lijn 5 nu slechts tot station Zuid rijdt. Voor andere tram- of metrolijnen heeft het ongeluk geen gevolgen.  

 


  (foto: ANP)