Agent in Nieuwegein mishandeld

Een 48-jarige man uit Nieuwegein is afgelopen vrijdag in zijn woonplaats aangehouden voor onder andere een poging tot zware mishandeling van een politieagent. Dit maakte de politie gisteren bekend.

De surveillerende agenten zagen in Nieuwegein een automobilist mobiel bellen, zonder daarbij gebruik te maken van een hands-free set. Daarnaast droeg de man geen gordel. Dit was voor de agenten reden genoeg om de man een stopteken te geven.

Nadat de man was gestopt weigerde hij zijn rijbewijs te laten zien en hij ontkende in alle toonaarden dat hij mobiel had gebeld tijdens het rijden. Toen hij probeerde weg te rijden, wilde één van de agenten dat voorkomen door de contactsleutel om te draaien.

Dit lukte niet en de verdachte reed weg. De agent werd hierdoor enkele meters met de auto meegesleurd. De agent kon loskomen en de verdachte ging er vandoor. Met meerdere politieauto's werd naar de man gezocht. Agenten konden hem uiteindelijk bij zijn woning aanhouden. De politieagent is met de schrik vrijgekomen en heeft geen letsel opgelopen.

Met dank aan barnietheone voor de submit.