'Reuzevarken' houdt vrouw in eigen huis gevangen

De 63-jarige Caroline Hayes uit New South Wales wordt regelmatig door een varken in haar eigen huis 'gegijzeld', aldus de Australische krant The Daily Telegraph. Het varken met de omvang van een Shetland pony zorgt er zelfs voor dat Hayes haar slaapkamer niet uit kan komen.

"Het is echt een prachtig beest, maar hij is te groot geworden. Af en toe sluipt hij het huis binnen en blokkeert hij de deuren. Ik probeer hem geregeld weg te duwen, maar hij is gewoon te zwaar," aldus de gegijzelde. Daaraan voegt ze toe dat het varken de laatste tijd steeds vaker humeurig is.

Gisteren is de politie gewaarschuwd om de vrouw te redden. Met een hondenkooi kwamen ze naar het huis. "Belachelijk natuurlijk. Dat beest is gigantisch. Je kunt al even goed een olifant in zo'n kooi proberen te krijgen. Na een tijdje hadden ze eindelijk door dat het niet ging lukken," meldt Hayes aan de krant.

Vandaag wordt een nieuwe poging ondernomen door de politie om het varken te vangen en op te sluiten en daarmee een einde te maken aan de 'gijzelingen'. 

Met dank aan HuHu voor de submit.