Hells Angels in beroep tegen ontruiming terrein

De Amsterdamse Hells Angels gaan in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank dat het grootste gedeelte van hun clubterrein in juni 2010 leeg moet zijn. Dat heeft hun advocaat Huib Struycken vrijdag bevestigd. Hij voegt daaraan toe dat de motorclub er met de gemeente Amsterdam uit wil komen voordat het hoger beroep dient, omdat zijn cliënten 'niet zitten te wachten op procedures en publiciteit'.

De Amsterdamse afdeling van de motorclub is sceptisch over de onderhandelingen die de gemeente begin deze maand aankondigde om tot een deal te komen over het ontruimen van het clubterrein aan de H.J.E. Wenckebachweg, liet Struycken toen al weten. De gemeente zou de verhoudingen op scherp hebben gezet door de motorclub af te schilderen als een crimineel netwerk en door nors te reageren op voorstellen van de motorclub.

De rechtbank in Amsterdam bepaalde in juni dat het grootste gedeelte van het terrein in juni 2010 leeg moet zijn. De gemeente heeft er 450 woningen gepland. De inzet van het begin deze maand aangekondigde gesprek is het overige deel van het terrein: het clubhuis en 590 vierkante meter die de Angels eind jaren zeventig in bruikleen kregen van de gemeente. Om de bouwplannen te realiseren moet ook dat deel worden ontruimd.

Volgens Struycken hebben zijn cliënten nog voor de gerechtelijke procedure een voorstel ingediend over het verlaten van het terrein. De onderhandelingen zouden destijds al in een vergevorderd stadium zijn geweest toen die door de gemeente werden afgebroken. Hij vindt het weinig hoopgevend dat de gemeente maanden later de mededeling doet bereid te zijn tot het treffen van 'een minnelijke regeling'.

Amsterdam meldde eerder dat de gemeenteadvocaat 'binnenkort' een voorstel doet aan de Hells Angels om tot een overeenkomst te komen. Een datum is nog niet bekend.


Hells Angels in beroep tegen ontruiming terrein  (foto: DAG)