Drugsrunners rammen politieauto in Maastricht

Twee drugsrunners zijn gisterenmiddag in Maastricht tijdens een vluchtpoging met hun auto ingereden op een politieauto. Het tweetal is aangehouden, meldt de politie vandaag. Niemand raakte gewond.

De politie was naar de verdachten op zoek na meldingen van buurtbewoners over de drugshandel. De drugsrunners, een 25-jarige man uit Voerendaal en een 18-jarige vrouw uit Kerkrade, verkochten aan de Savelsbosch vanuit hun auto cocaïne en heroïne aan twee Belgen toen de politie hen zag.

Agenten parkeerden hun wagens voor en achter de auto van de runners. De bestuurder probeerde te ontkomen door hard gas te geven. Daardoor knalde hij op de politieauto achter hem. Een agent moest opzij springen om niet te worden geraakt.

In de auto werd een halve kilo drugs en ruim tweeduizend euro aangetroffen. De klanten uit Luik zijn ook aangehouden. Een derde Belg, die kort daarvoor drugs zou hebben gekocht bij het tweetal, werd door de Belgische politie opgepakt.

Over de praktijken van de drugsrunners in Maastricht, die voor onveilige situaties op de wegen zouden zorgen, ontstond ophef nadat in mei drie drugsrunners omkwamen bij een ongeluk op de A2. Burgemeester Gerd Leers (CDA) sloeg alarm en het kabinet sprong met een kleine miljoen euro bij in de bestrijding van de problematiek.