Woest geworden hond bijt baasje arm af

Een schijnbaar uit het niets dol geworden hond heeft woensdagavond in het Belgische plaatsje Stekene zijn baasje zodanig toegetakeld dat diens rechterarm moest worden geamputeerd. Voor de linkerarm van de bejaarde man (78) wordt gevreesd.

De drie jaar oude hond zou vanuit het niets zijn baasje hebben aangevallen. Een buurman hoorde geschreeuw en zag toen hij de tuin in ging het beest bovenop de hevig bloedende 78-jarige Pierre Cant zitten.  Wanneer Cant maar even bewoog, zette het beest, Rambo genaamd, zijn tanden weer in zijn baas.

De buurman waarschuwde de vrouw van de man die in huis zat en niets gehoord had. Zij trok het beest aan zijn oren van haar man af en kon hem vrij gemakkelijk naar zijn kooi brengen.  De buurman hoorde het slachtoffer nog zeggen voordat hij de ambulance in ging dat hij niet begreep waarom Rambo hem had aangevallen.

Rambo, die inmiddels is afgemaakt, was een kruising tussen een mastiff en een labrador. Volgens de vrouw en de zoon van het slachtoffer was de hond nog nooit agressief geweest.