Geen Scientology-onderwijs op school Will Smith

De school van Will Smith en zijn vrouw Jada wordt geen Scientology-instelling. Dat verklaarde de directrice van de school, die in september zijn deuren opent. Daarmee reageerde Jacqueline Oliver op de berichten in verschillende Amerikaanse media dat op de New Village Academy in Los Angeles het Scientology-geloof gepredikt zal worden.

De school zal volgens de directrice wel gebruikmaken van onderwijsmethodes die zijn ontwikkeld door L. Ron Hubbard, de oprichter van de Scientology-kerk. Ook zijn enkele leraren lid van de kerk. "Maar we zijn een seculiere school en net als andere niet-religieuze, onafhankelijke scholen zullen onze medewerkers hun persoonlijke overtuigingen niet opdringen aan de leerlingen."

In mei werd bekend dat het echtpaar Smith de priveschool zou openen. Al lange tijd gaan geruchten dat het acteursstel het Scientology-geloof aanhangt. Hun innige vriendschap met fervent aanhanger Tom Cruise en zijn vrouw Katie zijn de katalysator voor deze verhalen. Zelf hebben Jada en Will altijd ontkend aan de kerk verbonden te zijn.