Brigitte Bardot beboet om racisme

Het Franse jarenzestig-icoon Brigitte Bardot moet 15.000 euro boete betalen voor het zaaien van haat tegen moslims. Dat heeft een Franse rechter vanmiddag bepaald.

In december 2006 stuurde de filmster een brief aan toenmalig minister van binnenlandse zaken Nicolas Sarkozy, met de mededeling dat moslims hun dieren zouden moeten verdoven voordat ze worden geslacht tijdens het offerfeest. De levende legende haalde zich de woede van antiracismegroeperingen op de hals door te schrijven: ''Ik heb er genoeg van steeds bij de neus genomen te worden door deze bevolkingsgroep die ons vernietigt en ons land vernietigt met het opleggen van hun gebruiken.''

Bardot (73) was vandaag niet aanwezig bij de uitspraak. Ze liet de rechtbank weten doodziek te worden van de pesterijen van verschillende organisaties. De voormalige seksbom heeft al vier veroordelingen wegens racisme op haar naam staan. Zo kreeg ze in 2004 een boete van vijfduizend euro opgelegd na het verschijnen van haar boek 'Un cri dans le silence', waarin ze homo's, migranten en werklozen aanvalt.

Bardot (73)
voormalige seksbom