Melbourne krijgt Steve Irwin-standbeeld

Melbourne, de geboorteplaats van de overleden 'crocodile hunter' Steve Irwin, krijgt binnenkort een standbeeld van haar held. Beeldhouwer Mitch Mitchell is begonnen aan een beeld van een met een krokodil worstelende Irwin. Hij wil het beeld uiteindelijk in brons gieten.

Er is alleen een probleem: brons is nogal duur, en het hele beeld zal 75.000 dollar (45.000 euro) kosten. Mitch Mitchell vraagt donaties van allen, in Australië en daarbuiten, die hun held nooit zullen vergeten. "Hij verdient het om geëerd te worden, omdat wat hij aan Australië heeft gegeven, nooit mag worden vergeten", aldus Mitch(ell).

Steve Irwin's goede vriend en manager, John Stainton, heeft samen met Mitch Mitchell en de familie van Steve besloten dat het beeld er nu echt gaat komen. Steve Irwin woonde vanaf zijn achtste in Melbourne.

Men gelooft dat Irwin's liefde voor dieren en de natuur opkwam, toen hij de Moonee Ponds Creek en de Maribyrnong River begon te verkennen. Irwin stierf in september 2006, toen een pijlstaartrog zijn hart verlamde terwijl hij rustig snorkelde in het Great Barrier Reef.