Slaande ruzie op A16 na inhaalmanoeuvre

Een 26-jarige automobilist uit Dordrecht is aangehouden nadat hij een andere weggebruiker rake klappen had gegeven. De ruzie ontstond zaterdag na een inhaalactie op de A16 bij Dordrecht, waarbij de auto van de 26-jarige automobilist beschadigd zou zijn door opspattende steentjes.

De aangehouden bestuurder ging een 33-jarige automobilist achterna, nadat die hem ingehaald had via een verdrijvingvlak. De steentjes die daarbij opspatten, zouden zijn auto beschadigd hebben. De bestuurder dwong de inhalende automobilist tot stoppen op een vluchtstrook. Daar ging het tweetal met elkaar op de vuist, waarbij de 33-jarige bestuurder werd geslagen. Passerende weggebruikers haalden het tweetal uit elkaar.

Bij een tankstation in Dordrecht zette de ruzie zich voort en werd de politie gebeld. Die hield de 26-jarige man aan en nam van de 33-jarige bestuurder een aangifte van mishandeling op. De verdachte bleek bovendien een boksbeugel op zak te hebben, die verboden is. Het voorwerp is in beslag genomen.