Grote brand in TU Delft

Vanochtend is bij de Technische Universiteit Delft een zeer grote brand uitgebroken. De brand is ontstaan op de faculteit Bouwkunde. De brand woedt op verschillende etages van het gebouw. Dikke rookwolken zijn in de hele omgeving te zien. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.

Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft iedereen het pand aan de Berlageweg veilig kunnen verlaten. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan door een kapotte waterleiding. Inmiddels zijn er brandweerkorpsen uit de hele omgeving op weg naar Delft om assistentie te verlenen bij het blussen van de brandhaard die zeer moeilijk te bereiken is.

Update 12:20 uur
De brandweer heeft nog geen begin kunnen maken met blussen. Er wordt gewacht op een speciale wagen die vanuit Rotterdam moet komen. Deze wagen kan grotere hoeveelheden water aan. In de tussentijd zijn alle afritten van de A13 ter hoogte van de TU afgesloten. Ook is er een studentenflat tegenover het brandende gebouw ontruimd, vanwege de dikke rook.

Er werd enige tijd rekening gehouden met asbest dat zou zijn vrijgekomen bij de brand. Na metingen van de brandweer blijkt dat dat niet het geval is.

Update 13:12 uur
De brand heeft zich inmiddels verspreid tot aan de begane grond. De brandweer heeft zich teruggetrokken omdat de constructie niet meer te vertrouwen is. De kans bestaat dat het gebouw aan de Berlageweg als verloren moet worden beschouwd, aldus de brandweer.

De brand is veroorzaakt door kortsluiting. Een waterleiding op de zevende verdieping sprong vroeg in de morgen, waarna het water voor kortsluiting zorgde bij een koffieautomaat op de zesde verdieping.

Update 17:38 uur

Even na 16:30 uur vanmiddag is een deel van het gebouw ingestort. Hier kun je filmpje van het instorten bekijken.

Hier kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom deze uitslaande brand.

 

 

Foto gemaakt door: Peter Tieleman (Johnny.D)

 

 

 

 

Submitter:  Bron: ANP / RTV West