Jort Kelder baalt van 'kletsberichten'

Jort Kelder baalt van alle 'kletsberichten' die de ronde doen over hoe hij zijn vriendin Georgina Verbaan zou hebben betrapt met presentator Pieter van der Wielen. "Ver beneden mijn waardigheid, daar niet van, maar sommige bij elkaar gelogen kletsberichten als dit moeten wel weersproken worden om erger te voorkomen", schrijft de oud-hoofdredacteur van Quote op zijn weblog.

Dinsdag meldde dagblad Spits dat Georgina en haar Noorderlicht-collega Pieter van der Wielen samen in een Amsterdams café waren gespot. De twee zouden samen aan de champagne hebben gezeten, tot Jort opeens opdook. Na een korte ruzie voor de deur van het café, kwam Verbaan naar verluidt weer binnen om haar onderonsje met Van der Wielen voort te zetten. Eind maart werd Verbaan gefilmd terwijl ze in een Leids café zoende met iemand die kennelijk Van der Wielen was.

Kelder heeft een speciaal verzoek voor mensen die de krant bellen zodra hij of Verbaan ergens gespot worden. "Kunnen al die NSB'er op terrasjes en in horecagelegenheden hun mobiele camera's svp op zak houden en zich concentreren op hun kennelijk minder interessante disgenoten?", briest hij. "Wat een treurige verradersmentaliteit."

De presentator laat weten dat het verhaal in de Spits volgens zijn vriendin klopt. Namens haar tekent hij op: "Alles klopt, alleen hadden we geen ruzie, zat ik daar te werken met vriendje PM en dronk ik helaas geen champagne maar slechts Prosecco."