Wilders weigert aanbod Moslimomroep

PVV-leider Geert Wilders gaat niet in op het aanbod van de Nederlandse Moslimomroep (NMO) om zijn anti-Koranfilm te vertonen. De redactie van de omroep wilde dat Wilders dan vooraf zijn film zou laten zien en na de uitzending met voor- en tegenstanders van de film in discussie ging.

Wilders is echter niet van plan om vooraf zijn film door de NMO te laten beoordelen op mogelijk strafbare feiten. ''No way. Ik laat hem aan niemand zien vooraf'', aldus de PVV-voorman vandaag in een korte reactie. Hij wil nog steeds Fitna ''snel op internet zetten''. De website waarop hij dat wil doen -  Fitnathemovie.com  -  is echter sinds gisteren offline gehaald door provider Network Solutions.

De Amerikaanse provider stelde gisteravond in een mededeling dat er meerdere klachten zijn binnengekomen over de site. Ze willen nu eerst weten of de inhoud niet in strijd is met hun regels.

Weblog GeenStijl zegt vanochtend met een woordvoerder van Network Solutions te hebben gebeld met de vraag om nadere informatie.   De zegsman wilde aan GS slechts kwijt dat na uitvoerig beraad is besloten het domein voorlopig offline te halen. Naast de vele honderden klachten die de provider mocht ontvangen, speelden nog twee zaken hierin een rol. Veel geld voor hosting van de film en ook hier de weigering van Wilders om kenbaar te maken wat er exact te zien zal zijn in de film.  Eerder weigerden de publieke omroepen daarom al de film te vertonen, omdat ze hem vooraf wilden zien.

De vraag is volgens GeenStijl of de film wel via een website openbaar gemaakt kan worden. De kosten voor datagebruik zouden enorm zijn en vrijwel alle providers hanteren dezelfde regels als Network Solutions.