Baby overleden na frontale botsing N248

Icoon OngelukDe politie heeft dit weekend een 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard aangehouden die vrijdagmiddag bij Kolhorn een ernstige aanrijding veroorzaakte. Dit heeft de politie gisteravond bekendgemaakt.

Bij de aanrijding raakten zes mensen gewond, onder wie een baby. De twee maanden oude jongen is gisterenmiddag overleden.

De man verklaarde na het ongeval vermoeid te zijn geweest en mogelijk achter het stuur in slaap te zijn gevallen. De automobilist, die kwam uit de richting van Schagen, raakte op de N248 ter hoogte van Kolhorn op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een auto van een gezin uit Wieringerwerf. De 27-jarige vader uit Wieringerwerf en zijn twee maanden oude zoontje raakten ernstig gewond. De baby liep ernstig hersenletsel op en overleed zondagmiddag aan zijn verwondingen, aldus een politiewoordvoerder. Twee kleuters en de moeder raakten ook gewond.

De 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard werd zaterdag na zijn ontslag uit het ziekenhuis opgepakt. Hij wordt vandaag voor de officier van justitie in Alkmaar geleid wegens zwaar lichamelijk letsel door schuld. Volgens de politiewoordvoerder komt zo'n behandeling door de officier van justitie niet vaak voor. ''De officier van justitie wil een voorbeeld stellen. Als je moe bent, moet je niet achter het stuur gaan zitten.''