NOS lijkt voetbalsamenvattingen te krijgen

Icoon EredivisieHet lukt de Eredivisie CV (ECV) maar niet om het onderste uit de kan te krijgen bij de verkoop van de televisierechten. Het lijkt er opnieuw op dat de samenvattingen van de voetbalwedstrijden bij de NOS terecht zal komen voor twaalf miljoen euro per jaar. Dat is fors minder dan de 35 miljoen per jaar die John de Mol drie jaar geleden neerlegde.

In een wanhopige poging om meer geld binnen te harken nodigde de Eredivisie CV, waar alle voetbalclubs in zitten, alle partijen uit om over de voorwaarden te praten. Maar ook daarna had SBS geen zin om mee te bieden. RTL deed uiteindelijk wel een bod, maar die was een stuk lager dan die van de NOS.

De ECV verbond aan het verkrijgen van de tv-rechten strenge voorwaarden. Zo mochten samenvattingen zondag niet voor 20:00 uur beginnen. Dat zorgde al meteen voor veel kritiek. Ook moesten spotjes van sponsors en gokspelletjes worden uitgezonden.

Toch kan het zijn dat het nog anders gaat worden. De clubs denken erover een eigen eredivisiekanaal op te tuigen. Als dat doorgaat, zijn de samenvattingen daarop te zien. Opmerkelijk genoeg blijkt het domein Sport7.nl in aanvraag te zijn. Door wie is onbekend.