Softdrugs nu ook online te bestellen

Icoon OpmerkelijkHeb je trek in een joint, maar heb je geen zin om naar de shop te gaan? Of schaam je je ervoor er naar binnen te moeten? Heb je recht op medicinale wiet maar levert de apotheek niet wat je wilt? De oplossing is nabij! De alternatieven voor het halen van een blowtje zijn internet en de ‘MacWiet’.

Spelregels
Op de website www.rokersclub.nl zijn hasjes, wiet en compleet voorgedraaide jointjes te bestellen. Deze worden na (online) betaling verstuurd in een luchtkussentjesenveloppe. Wel zijn er spelregels aan verbonden; zo wordt er niet buiten Nederland geleverd, hetgeen duidelijk op de website staat vermeld. Om te mogen bestellen moeten gebruikers 21 jaar of ouder zijn en ook wordt er per bestelling niet meer dan vier gram softdrugs verzonden.

Voordelen
Wel staan er een hoop voordelen tegenover de bovengenoemde spelregels: “Mensen hoeven niet stoned naar huis te rijden. Wie medicinaal hasj gebruikt kan gewoon bestellen wat de apotheek niet verstrekt, en wie het gŕnant vindt hoeft niet meer een coffeeshop binnen te lopen om wiet te halen” zo jubelt de site van de rokersclub.

MacWiet
Chris Pelgram, Utrechter, heeft zelf ook last van een coffeeshop. Hij bedacht de constructie wiet-drive-in aan de rand van de stad. Als de automobilist komt aanrijden bestelt hij bij een paal, rijdt de hoek om, betaalt en neemt zijn bestelling in ontvangst en rijdt weer door. De gemeente Utrecht onderzoekt nog of de komst van zo’n MacWiet haalbaar is.
Submitter:  Bron: DAG (papieren editie)