Vrouw overboord, schipper vaart door

Een 45-jarige schippersvrouw wilde nu de vorst uit de lucht is verdwenen, even de was buiten ophangen. Helaas voor de vrouw sloeg ze overboord, en kwam in het ijskoude water terecht.

De schipper voer nietsvermoedend door. Gelukkig hadden enkele wandelaars de vrouw inmiddels opgemerkt en haalden haar naar de kant.

De gealarmeerde ambulance was gelukkig gauw ter plaatse en bracht de ernstig onderkoelde vrouw snel naar het ziekenhuis. Ondanks dat de onfortuinlijke vrouw ongeveer tien minuten in het water heeft rondgedobberd, maakt ze het naar omstandigheden goed.

Inmiddels had de waterpolitie de 49-jarige schipper op de Nieuwe Merwede opgespoord. De uit het Belgische Merksem afkomstige vrachtvaarder werd meegedeeld dat zijn vrouw van boord was gevallen en inmiddels in het ziekenhuis verblijft. De man legde gelijk zijn schip voor anker en reed met zijn auto naar het ziekenhuis.

De waterpolitie heeft het onderzoek inmiddels afgerond. De verklaringen en zijn vrouw waren gelijkluidend; de man had absoluut niet opgemerkt dat zijn echtgenote inmiddels niet meer meevoer.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.