Kritiek binnen KNVB op Kesler

Icoon VoetbalVoorzitter Jeu Sprengers van de KNVB is niet blij met uitspraken van zijn directeur betaald voetbal Henk Kesler. Op Radio 1 zei hij zich buitengewoon geërgerd te hebben aan de uitspraken. "Ze zijn KNVB onwaardig", zo zei de voorzitter van de voetbalbond.

Kesler zei zaterdag dat politieagenten verwende kerels waren en adviseerde minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) hen geen cent extra te geven. Dat deed hij nadat bekend werd dat de wedstrijden Feyenoord-AZ en Ajax-PSV afgelast moesten worden omdat de de politie acties had aangekondigd. Ze hebben een cao-conflict met minister Guusje ter Horst.

De uitspraken leidde ook al tot woede bij de politie zelf. De politiebond eiste dat Kesler zijn excuses aan zou bieden, maar de directeur liet bij monde van zijn woordvoerder weten dat zeker niet te zullen doen.

Minister Ter Horst liet gisteren ook weten het niet eens te zijn met de uitlatingen van Kesler. De politie verdient volgens haar waardering, liet haar woordvoerder weten. Volgens de minister blijkt die waardering ook uit het cao-bod dat zij heeft gedaan.