IJslandse puber belt president Bush

Een zestienjarige jongen uit IJsland is er in geslaagd telefonisch contact te krijgen met het Witte Huis. Hij belde met de residentie van president Bush terwijl hij zich kenbaar maakte als ”lafur Ragnar GrŪmsson; de president van het koude eiland.

Het nummer had VŪfill Atlason ooit eens gekregen van een kameraad van hem. Hij deed zich voor als Bush' collega en kreeg tal van moeilijke vragen voor z'n kiezen. Atlason moest onder andere de geboortedatum, geboorteplaats en andere privťgegevens van president GrŪmsson prijsgeven.

"Gelukkig had ik Wikipedia tot mijn beschikking, dus die vragen waren niet zo moeilijk", vertelt de tiener. Hij slaagde er in Bush' secretaresse aan de lijn te krijgen. Deze deelde hem mee dat Mr. President momenteel niet aanwezig was, maar dat hij uiteraard snel zou terugbellen.

Maar helaas, Bush vertikte het om terug te bellen. Wel kreeg VŪfill bezoek van de lokale politie die hem meenam naar het bureau en hem uren ondervroegen. Met het dreigement dat hij 'persona non grata' zou zijn in de VS mocht hij het land willen bezoeken, hoopten de agenten dat hij zou opbiechten hoe hij aan het nummer kwam.

De scholier zei zich niet te herinneren hoe hij aan het geheime nummer was gekomen. Hij had het telefoonnummer namelijk al jaren in zijn bezit. Het Witte Huis beweert nu dat het nummer slechts een simpel doorschakelnummer was. "Onzin", beweert de tiener. "waarom zouden ze me anders zo lang ondervragen?"

Met dank aan Avmmeke voor de submit.