Rice geconfronteerd met bebloede handen

Icoon AlgemeenDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice werd gisteren in Washington onaangenaam verrast door betogers, die hun ongenoegen uitten over de militaire operaties van de Verenigde Staten. Op het moment dat de minister zitting nam in het congres, stak een vrouw haar bloed gekleurde handen richting Rice's gezicht. "Je hebt het bloed van miljoenen Irakezen aan je handen", zei ze daarbij.

De demonstrant werd gelijk overmeesterd door bewakers en afgevoerd. Terwijl ze de zaal verliet, riep ze "oorlogsmisdadiger" en "Berecht haar in Den Haag". Rice zei of deed niets terug. Zelfs haar gezichtsuitdrukking veranderde niet.

De demonstrant is lid van de groep Code Pink, die ijvert voor wereldwijde vrede. Leden van deze groep demonstreren vaker bij openbare zittingen van het congres. Deze zitting ging over de Amerikaanse politiek ten aanzien van het Midden-Oosten. Naast de vrouw met rood gekleurde handen, zijn ook vier anderen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.