Dick Maas wijzigt filmtitel uit angst voor claim

De bekende Nederlandse regisseur Dick Maas heeft de titel van zijn nieuwste film 'De Botox methode' geschrapt. De zwarte komedie zal nu 'Moordwijven' gaan heten. De titel is gewijzigd om een rechtszaak van de fabrikant van het spierverlammende middel Botox, de Amerikaanse firma Allergen, af te wenden.

Maas, de filmmaker die ons verblijdde met klassiekers als 'Flodder' en 'Amsterdamned', had het graag in de civiele rechtbank opgenomen tegen Allergen. "Volgens onze advocaat was het juridisch een twijfelgeval. Ik had het graag in de rechtszaal uitgevochten, maar in tegenstelling tot Allergan ontbreekt het ons aan de middelen kostbare juridische procedures te voeren", verklaart Maas.

De 56-jarige regisseur zegt zeer ingenomen te zijn met de nieuwe titel. "Aanvankelijk konden we geen geschikt alternatief vinden totdat iemand 'Moordwijven' voorstelde", aldus Maas. "Ik vind de nieuwe titel goed, misschien nog wel beter dan de oude."

De actrices Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries nemen in de film de hoofdrol op zich als miljonairsvrouwen. De drie dames schakelen een huurmoordenaar in om een eind te maken aan het leven van hun echtgenoten. Deze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan overspel. Over twee en halve maand moet de film in de bioscopen gaan draaien.