'Iran heeft geen kernwapens nodig'

Icoon BuitenlandsIran zou geen kernwapens nodig hebben en maakt zich al zeker niet klaar voor een oorlog met de VS. Dat heeft de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad verklaard tijdens een interview met de Amerikaanse televisiezender CBS. "In de huidige internationale relaties, dient een atoombom tot niets. De tijd van de atoombom is voorbij", aldus de Iraanse leider.

Ahmadinejad woonde afgelopen zondag in New York de algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) bij. Bij zijn vertrek uit Teheran zei hij dat hij aan de VN "de Iraanse oplossingen voor de wereldproblemen" zou voorleggen.

"U moet begrijpen dat we geen behoefte hebben aan een atoombom. Wat zouden we met zo'n bom doen?", sprak hij tijdens het veelbekeken televisie-interview. "Het is verkeerd om te denken dat Iran en de VS op weg zijn naar een oorlog. Waarom zegt men dat? Waarom zouden we naar een oorlog gaan?", vraagt de Iraanse president zich af.

"Ons programma is heel transparant. We staan onder toezicht van het Agentschap (het IAEA, Internationaal Atoom Energie Agentschap). Alles ligt op tafel. We hebben niets te verbergen", zo sprak hij.

Met dank aan Bregalad voor de submit.