Eredivisie vrouwenvoetbal van start

Icoon VoetbalVanavond om 19.30 is er een primeur in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Dan gaat namelijk de Eredivisie voor vrouwenvoetbal van start. Dan zal in het ARKE-stadion in Enschede de wedstrijd FC Twente-Heerenveen beginnen en daarmee zal officieel het seizoen van start gaan.

Rond 18.15 uur zal vanuit het ARKE-stadion een persconferentie gegeven worden. Dan zal men meer openheid geven over de plannen omtrent het vrouwenvoetbal in Nederland. Tevens zal dan de hoofdsponsor bekend gemaakt worden. Het bestuur van de Stichting Eredivisie Vrouwen zal aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Ook zal hier een startsein worden gegeven voor een topproject van de Hogeschool in Amsterdam voor jonge talentvolle voetbalsters

Het vrouwenvoetbal in Nederland staat aan het begin van een unieke gebeurtenis. De zes deelnemende BVO's (FC Twente, Heerenveen, AZ, ADO Den Haag, Willem II en FC Utrecht) zien dit als een belangrijke stap in de richting van de professionalisering van het vrouwenvoetbal.

Overigens begint de WK Voetbal voor vrouwen op 10 september van dit jaar. Dit toernooi, waaraan 16 landenteams meedoen, wordt gehouden in China. Het Nederlandse vrouwenteam hoopt natuurlijk in de toekomst mee te gaan doen aan de WK voor vrouwen.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!