Verdachte bekent mishandeling Ehsan Jami

Icoon JustitieDe 17-jarige Leidschendammer die gisteren werd opgepakt op verdenking van openlijke geweldpleging tegen Ehsan Jami, heeft dit vandaag bekend. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend.

De tiener zei Jami op 4 augustus een trap en een klap te hebben gegeven. Volgens de jongeman waren er gťťn andere mensen bij het incident betrokken. Jami verklaarde eerder dat hij door drie personen van allochtone afkomst was aangevallen. De verdachte is vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. Justitie heeft beroep aangetekend tegen deze beslissing.

De rechter-commissaris concludeerde dat er geen sprake is van openlijk geweld, omdat een dergelijk delict altijd in vereniging wordt gepleegd. ''We gaan er echter van uit dat nog twee mensen bij het incident betrokken waren en dat er verder onderzoek nodig is om deze personen op te sporen. Daarom hebben we beroep ingesteld'', aldus een woordvoerster van het OM. De 17-jarige man moet nog wel voor de rechter verschijnen.

Jami is de voorman van het comitť van ex-moslims. De IraniŽr, die namens de PvdA in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg zit, werd volgens eigen zeggen na een bezoek aan de supermarkt opgewacht door drie mannen van allochtone afkomst. Daar werd hij tot twee keer toe aangevallen en uitgescholden. Het was al de derde keer in korte tijd dat hij werd belaagd.

De 22-jarige PvdA'er wil met zijn comitť afvallige moslims helpen en taboes in de moslimwereld over huiselijk geweld en schending van mensenrechten op de agenda zetten. Jami werd vorige week overgebracht naar een zwaarbeveiligde woning, omdat hij sinds de mishandeling in Voorburg meermalen met de dood is bedreigd.

Jami

Ehsan Jami